Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom “ven”

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Sygt nederen klasse, hvis nogel bliver holdt udenfor! Jeg har prøvet det og ale i klassen, var faktisk bange for at at være den som var udenfor. SÅ COOL at du syntes at der er noget galt. For det ER der!
Du må IK være bange for de andre!! Når du tier stille og bare gør ligesom dem, så blir det bare ved, for så tør ingen nemlig at stoppe det. Vær den modige og sig STOP. Det smitter på en god måde:-)) Vi har om Ghandi i gym, google hans navn, meget inspireredes e.

  • Psike, Pige, 16 år

Hej
Det der ville være mega sejt af dig, er at tale med ham der bliver holdt ude, og så er det lige meget hvad alle de andre mener om det! Ham der er blevet frosset ude, er måske rigtig ked af det, og jeg tror du vil kunne gære en masse godt hvis du gik hen til ham og prøver at få ham med i fællesskabet!

  • Anonym, Pige, 17 år

der var engang hvor en pige fra min klasse blev frosset ud på samme måde. det jeg gjorde var i virkeligheden bare at snakke med mine veninder om det. spørge hvad de syntes om det og vi var alle enige om at det ikke var i orden så vi spurgte om hun ville lave noget med os alle sammen. det er trods alt altid nemmere at lave noget med en man ikke kender særligt godt når man har nogle man kender med sig. men det endte i hvert fald med at hun blev min gode ven og jeg tror bare at det er noget i den stil som du skal gøre. og hvis du ikke har lyst til at spørge om han vil side ved jeres bord kan du jo altid bare sætte dig over til ham. så er du den første der bryder isen og alle dem der måske ikke har noget imod ham men som ikke tør gøre noget fordi at der ikke var nogle andre der tager intiativ vil nok sætte sig med dig over til hans bord.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat