Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom og mobbet.

Hej, jeg er en pige på 12 år.

I skolen føler jeg mig meget presset af min bedste veninde til at gøre dumme ting (Pjække fra time, løbe rundt på gangen, bruge sin telefon i timen.) men jeg synes virkelig ikke at det er rart.

Jeg ved godt at jeg skal sige fra, har jeg også prøvet men er bange for at det ødelægger vores venskab og at jeg så bliver ensom.

Hun er min bedste veninde og hun er den eneste person som jeg siger alt til. Derfor er jeg mega bange for at miste hende for resten af mine venner går på andre skoler.

Jeg har også et andet problem.
Da jeg gik i de yngre klasser var jeg ikke så god i skolen kom tit i slåskamp og provokerede lærerne.

Her den anden dag fortalte jeg det til mine forældre fordi at jeg i den periode også snakket med en speciel pædagog om hvordan jeg havde det.

Mine forældre tror at jeg har været et lorte barn men i virkeligheden blev jeg mobbet helt vildt med krop og det var grunden til at jeg mobbet. Fortryder lidt at jeg ikke sagde det til dem for nu tror de jo noget helt andet.

De ting her påvirker mig meget håbet nogle vil hjælpe.

Kh anonym

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 12 år,
Mit råd til dig er at du måske skulle bede din veninde om at tage jer en snak under 4 øjne, hvor du evt. siger til hende at du synes det er vigtigt hun får de her ting at hørt som du skriver om i brevet med at du er bange for at miste hende, hvis du ikke er med til at gøre de ting hun gør osv. Hun vil måske kunne forstå dig bedre, og se at det faktisk gør dig på med de ting i laver i skolen, og hun vil nok også indse hvor meget du holder af hende. Jeg har selv haft det på samme måde som dig med forskellige mennesker, men så fandt jeg ud af at den nemmeste løsning var en snak med dem hvor jeg fortalte hvad jeg havde på hjerte. Ja, det kan være svært nogle gange, men det oftest svært når man selv gør det svært, det samme som med akavethed.
Men nok om det. Synes det er en god idé du snakker med din veninde om det, og hvis hun ikke er forståelig nok overfor det, er jeg dsv ked af at sige men nogle mennesker må man give slip på,og hvis man er heldig kan de nogle gange komme listende tilbage til en. Det kan være du får dårlig indflydelse.
Men vigtigst af alt synes jeg du altid skal stå ved dig selv, og gøre hvad DU har lyst til.
Synes også du skal tage snakken med dine forældre.
Håber du får det hele løst.
Knus A

  • A, Pige, 15 år

Kære pige 12 år
Vi synes du skal tale med en voksen om det evt. en lærer eller en pædagog, der kender dig godt. De kan måske hjælpe dig med at tale med din veninde, så hun ikke bliver sur på dig.
Med venlig hilsen OB

  • ob, både drenge og piger, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat