Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

De kalder mig nørd..

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

ADVARSEL:
Hej. Jeg undskylder på forhånd hvis du syntes jeg er træls at høre på…. Men jeg syntes ellers at du virker rigtigt venlig…

MEN….. folk vil ikke respektere dig, hvis ikke du respektere dig selv… Det virker for mig, som om at du ikke rigtigt er 100% tilfreds med dig selv og derfor vælger at skrive herind… Men du må lære at respektere at du er som du er & du er en nørd som tør være anderledes og det er de færreste der tør det! Og det er der nogen der bare ikke kan fatte, men du kan altså ikke bare lade dem værre sådan over for dig. Lad dem vide at du er ligeglad med hvad andre syntes! Det er så svært at respektere nogen der ikke respektere sig selv. Nu tror jeg jeg har gentaget mig selv mindst 5 gange & jeg regner med at du har forstået det….

Haters gonna hate…

  • Hatersgonnahate, 15 år

Jeg er selv blevet kaldt for nørd siden jeg gik i 1. Klasse, og nu skal jeg snart i 9., og folk kalder mig stadig en nørd. Specielt når jeg fortæller dem at jeg ELSKER matematik og dansk er bare allerbedst når vi får lov til at skrive vores egne historier! Jeg har lært at indfinde mig med det. Jeg er nørd i alle fag, og jeg har altid været “klassens nørd”, men tag det som et kompliment! Det betyder at du går så meget op i det at det tydeligt kan ses!
Mange gange bliver titlen “nørd” også brugt, hvis man føler sig fagligt “truet”, og man har brug for bare at føle sig som den bedste. De syntes sikkert bare at du lige er det klogere, bedre, mere engageret eller måske alle tre!
Så bare bliv ved, og tag tingene som de kommer. Det kan godt være at nørd bliver betragtet som et “skældsord” af nogle mennesker, men for mig – og forhåbentligt også dig nu – er det en ærefuld titel 🙂

  • NerdyXD, 14 år

Hej
Vil starte med at sige, at du skal selvfølgelig ikke stoppe dit skriveri. Hvis der er noget man virkelig holder af at lave skal man ikke stoppe med det, bare fordi nogle siger nogle dumme ting.
Ærligt tror jeg de kalder dig nørd, fordi der ikke er så mange der skriver.. Der er i hvert fald ikke mange der vil indrømme det.. Men jeg synes det er fantastisk at du er helt din egen.
Men tro mig ordet “nørd” er jo egentlig positivt, fordi det viser jo bare at man interesserer sig meget for noget..
Men har du prøvet at sige at du ikke gider have at de kalder dig det? Ellers vil det helt klart være mit råd..
Håber virkelig de stopper med at kalde dig det, for der er ingen der fortjener at blive kaldt noget, som gør en ked af det.
Mange kram fra mig

  • Anonymous, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat