Brev

Bliver mobbet

Jeg er en pige på 10 der bliver mobbet med jeg ser anderledes ud en de andre

har sagt det til min lære

har fået af vide jeg bare skulle leve med det

også fortalt det til mine forældre

de siger at ikke skal lytte på dem

men kan ikke lade være har kun 2 venner der støtter mig i min skole

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Halløj jeg kan virkelig godt forstå at du har det træls med det men hvad mener du med at du set anderledes ud end de andre?? Nå men som sagt er det din lærers opgave at stoppe det drille rig der foregår inde i din klasse. Jeg vil synes du skal blive ved og ved med at kæmpe bliv ved med at sige det til din lærer eller en af lærerne du stoler mest på er det også rart at snakke med hende/ham om det. Men det der med at du skriver at du kun har 2 venner der støtter dig det kan være en meget træls følse man kan gå at have men det jeg ville gøre det var at snakke med nogen flere måske nogen oppe for de ældre klasser de plejer tit at være nogen der er rare at snakke med. Men som sagt skal du på ingen måde finde dig i sådan dine klasse klassekammerater behandler dig. Men nogen gange er man nød til at suge pyt og gå men dsv er der også de områder hvor man bliver nødt til at sige igen det kan være en træls følse men det er også det værd når at du har det sådan og du skal ikke snakke geimt til dem man bare sih h lrfan du har det med at de snakker og måske bagtaler rigtig slemt om dig. Du har ikke sagt noget om at bagtale med jeg bliver selv meget bagtalt så det kunne også re du eller dine venner eller andre for din skole blev, bliv ved med at kæmpe det er ikke dit problem det er deres find ud af hvorfor en lærere du stoler mest på og fortæl eller snak med hende/han men håber som sagt at du klare den håber virkelig du kunne bruge mange af mine råd jeg tror på du kan 🌹

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg siger det samme. Ignorer dem så synes de ikke det er sjovt. Du kan vinde over dem ved at være ligeglad. Byg en selvtillid op som slår dem. Hvis det er fysisk (altså at de slår dig og sådan noget) så kan du selføglig ik vær ligeglad. Du skriver at du ser “anderledes” ud. Og hvis du gør det så vær stolt af det. Du kan også skifte skole.

  • BorderlineTøssen, Pige, 11 år

Det er DIN LÆRES opgave at stoppe mobberrigt hvis han/ hun ikke gør det. Så skal du gå til din skole leder og så er det han eller hendes opgave at stoppe det. Jeg har selv prøvet det og man kan ikke bare vade vær med at lytte eller leve med det. Og 2 venner er mere end jeg har. Men jeg syntes du skal snakke om det med dine venner og så kan de måske sige noget til dem der mobber dig. Man må ikke mobbe. Du er perfekt lige som du er og jeg ved det er svært at sige til sig selv da jeg har været i den samme situation som dig. du er ikke den eneste💓 og jeg er sikker på at du er smuk 💜

  • Pigen der prøver at hjælpe, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat