Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bekymret for veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej E❤️
Forstår dig fuldt ud at du er bekymret, & det ville jeg også være hvis min veninde også havde det såden!
Hvis jeg stod i dine sko, ville jeg prøve at ringe til hende, ved ikke om du har prøvet det, og hvis hun ikke tar den, så vent til hun kommer tilbage til skolen, også tal med hende om det, et sted for jer selv, så ingen andre hørere det.
Altså det var vad jeg ville gøre?
-A❤️

  • Anonymous, 13 år

Hej E:)
Jeg syntes det er rigtig sejt, at du skriver herind! Det kan være rigtig svært at se sin veninde have det dårligt.
Jeg kan godt forstå, at du bekymrer dig for hende, og det kan også være rigtig træls når man ikke ved hvordan man kan hjælpe. Har du snakket med andre om din bekymring? Nogle gange kan det hjælpe at få bekymringerne ud, og så kan det også være, at personen har et råd til dig.
Du siger, at hun tit græder, og bliver hjemme fra skole nogle gange. Måske er der nogle problemer hjemme for hende? Det kan nemlig virke hårdt i meget lang tid, hvis hun fx har mistet en bedstefar el. li. Måske har hun slet ikke lyst til at snakke om det lige nu.
Det er ved at være 5 dage, siden du skrev brevet. Hvis hun er kommet tilbage nu, kan du prøve at tale med hende. Hvis hun virker afvisende, så prøv at sige til hende, at hun altid kan komme til dig. Du kan også prøve at fortælle hende, at du faktisk er bekymret for hende, og at du holder af hende. Det er rigtig dejligt, hvis man har en svær periode, at få at vide af en veninde, at de holder af en.
Måske er det mobningen, der gør hende ked af det? Så kan I prøve (Hvis hun vil) at gå til en lærer i stoler på, og få aftalt et møde, hvor alle på årgangen mødes, hvor læreren fortæller hvad problemet er, og eventuelt få nogle ting på plads.
I kan måske fortælle ham/hende, at mødet skal være anonymt, så ingen får at vide, at det var jer, der gav idéen.
Jeg håber i finder ud af det:)
De bedste hilsner, Anonym.

  • Anonym:P, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat