Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bekymret for min veninde

Hej, jeg er en pige på 12 år og går i 6 klasse.

Her for nogle dage siden hang der en seddel op i udskolingen som omhandlede min veninde, og det var ret grimme ting der stod og det har selvfølgelig gjort hende rigtig ked af det.

Nu ved jeg ikke hvordan jeg skal hjælpe min veninde igennem det her.

Har i nogle gode råd??
Kh mig❤️

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Ud fra dit brev føler jeg at det er meget alvorligt det der er sket. Det er utrolig vigtigt, at lærerne på skolen får at vide hvad der er sket, hvis de ikke allerede ved det! Det er aldrig rart, når nogle snakker eller skriver grimt om en.
Jeg ville råde dig til at snakke med dine egne forældre, eftersom det hellere ikke er rart at være veninde til en der har oplevet sådan noget.
Din veninde har helt sikkert også brug for dig lige nu, og du skal selvfølgelig snakke med hende og være der for hende. Snak med hende om hvad der er sket, og gør det klart, at du stadig er hendes veninde og gerne vil hjælpe.
Håber at din veninde får det bedre, og at der bliver taget hånd om problemet.

  • Anonym, Pige, 17 år

prøv at tale med din veninde om det om sig til hende at hun måske kunne tale med hendes forældre om det

  • Oli, Pige, 12 år

prøv at sige til din veninde at hun skal sige det til en fks. en forældre, voksen men kan godt forstå at du syntes st det er synd

  • anonym, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat