Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for bolde

Hej, jeg er en pige på 10 år,

 

Lige siden 0 klasse har jeg været bange for bolde.
Det er jeg blevet mobbet med i rigtig lang tid..

 

Sagen er at jeg ikke har særlig venner fordi at hele min klasse spiller Fodbold eller noget andet med bolde..

 

hvad skal jeg gøre?

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Først synes jeg lige, at vi skal få det med mobberen/mobberne på plads: Det at du bliver mobbet har faktisk ikke noget med dig at gøre, der er intet galt med dig. Det er derimod mobberen selv, der har et trist problem. Af den grund skal du prøve at lade det gå ind af det ene øre og ud af det andet, er det ikke sådan, man siger? Så du skal bare sige til dig selv: “Det er deres problem, og jeg gider ikke tage deres drillerier ind, når det egentlig er dem selv, der er noget i vejen med”. Med hensyn til boldene, skal du også vide, at det er helt normalt at være bange for bolde. Jeg er ikke så bange for dem, at jeg dropper idræt og boldspil, men så er ALLE pigerne fra min klasse, inklusive mig selv, bange for at få en bold i hovedet, når man f.eks går over fodboldbanen, pigemålmænd spørger også, om folk ikke kan lade være med at skyde hårdt. Så der er mange, der har det sådan, og jeg kan sagtens relatere til det på det punkt. Du kan jo enten finde et alternativ til boldspil som de andre kommentarer siger – altså noget, hvor man kan bruge en skumbold, tennisbold, en blød bold. Eller andre sjove lege, I selv finder på. Du kan jo få dem til at prøve! Mon ikke, de bliver trætte af hele tiden at spille det samme? Du kan sige det til nogen af dine venner, og måske har de det på samme måde, så I derefter alle beslutter jer for at lave noget andet? Og en tredje mulighed vil være at give det med boldspil en chance. Du skal selvfølgelig ikke gøre det, hvis du føler dig utryg! Men hvis du nu har mod på det og lysten, kan du prøve at være med. Nu ved jeg ikke, hvor vildt de spiller, men hvis det bare er nogenlunde almindeligt, kan du jo bryde grænsen og sige: “Hey, jeg prøver det bare, nu gør jeg det bare!” Og måske finder du derefter ud af, at det er ret sjovt. Du må også huske på, at der ikke er noget farligt ved at spille bold, og skulle du tilfældigvis, som er sjældent, rammes af bolden, får du hjælp! Jeg håber, at du kan bruge nogen af mulighederne! Og det skal selvfølgelig understreges, at hvis du bare slet ikke har lyst til det med bolde, skal du lytte til mavefornemmelsen! Mit bedste råd er nok at snakke med nogen af pigerne om det, og så kan du se, hvad de siger ❤ Måske de foreslår, at I kan lave noget andet? Som løbelege, dåse, sådan noget eller som sagt, bare lege med bløde bolde. Håber du kunne bruge mine råd, held og lykke! Hilsen mig:) ❤

Taaaak For det gode råd <3<3

  • Anonymous, 15 år

Hej pige 10 år.
Jeg kan godt se dit problem, og jeg forstår godt dit problem.
Bare fordi du er bange for bolden, eller måske bare ikke bryder dig om div. sportsgrene hvor en hård bold indgår – så betyder det ikke du skal mobbes.
Du er lige så god, lige så meget værd som de andre.
Mit råd til dig, det er, selvom det er svært – så bare sige fra. Konfronter dem der mobber dig, og bare fortæl dem sandheden. “Jeg kan ikke lide bolde, og det er ikke noget at skamme sig over – for der er sikkert også noget du/i er bange for, jeg har bare ikke brug for at gøre det i gør mod mig, nemlig at mobbe.”
Og jeg ved den kan være svær at sige, men du skal ikke være bange for at sige din mening, vi alle har en mening og retten til at udtrykke os.

Mvh
Anonym dreng på 15

  • Anonym dreng på 15, Dreng, 15 år

Jeg bryder mig heller ikke særlig meget om bolde også kan jeg godt forstå at det er irriterende at hele din klasse spiller fodbold du kunne spørge dem om de fx ville være med til at spille dødbold og hvis de ikke vil det tænker jeg at du fx kan sige det til dem men jeg ønsker i hvertfald at du kommer til at få nogen af lege med! Hilsen m

  • Mary, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat