Brev

Ask.fm

Hey, jeg er en pige på 14 år.

 

Jeg har en veninde/eks veninde, vi er lige nu oppe og skændes over nettet. I dag (d. 7/3 mandag.) har jeg ikke været i skole, fordi det er så slemt…

 

(Mine forældre ved ikke at vi er uvenner) så, det startede med at jeg fortalte hende her at jeg hade daonlowtet ask.fm, dagen efter begynder jeg og få nogle spørgsmål som ikke var så slemme, men det begyndte at tage overhånd, og spørgsmålene blev være.

 

Spørgsmålene begyndte at paje mod min veninde/eks veninde, og jeg skrev til hende. Jeg gav hende sylden uden at hvid som det var hende der skerev de spørgsmål.

Hun sagde at det ikke var hende, men jeg troede ikke på hende og blev ved med at beskylde hende.

 

Vi springer så vider til i dag hvor jeg ser inde på hendes profil, at der er folk fra hendes gamle klasse som er begyndt at venne sig i mod mig og min eks veninde siger at jeg ikke er skruget helt sammen oppe i hovedet! Jeg bliver sur og stiller hende spørgsmål omkring mig og om hvorfor hun skriver såden.

 

Senere går jeg ind på ask.fm igen og ser at der er en som forsvare mig, men hun tror det er mig og beskylder mig for at skrive det ,og at skrive at jeg skal skride ud af hendes profil, og at jeg bare skal at tage til psykolog (jeg går til psykolog) (det er forresten ikke første gang at hun bruger det, at jeg går til psygolog imod mig)

 

jeg skriver så til hende at det ikke var mig og efterfølgende sletter hun den, som forsvarede mig (jeg tog et billede af det hun skrev, til personen som forsvarede mig) Nogle fra min klasse ved det godt. Hvad skal jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg er rigtig ked af at høre, hvad der er sket mellem dig og din veninde. Men umiddelbart ville jeg råde dig til, at slette ask. Simpelthen deaktiver din konto, så kan ingen sende dig spørgsmål og ingen kan se din profil. Derefter skal du måske prøve og snakke med din veninde. Få talt ud omkring, hvad det hele egentlig handler om. Der er tre versioner af alle sager, din version, hendes version og sandheden. Hør hendes version først og derefter fortæl hende din, derefter kan I måske komme frem til, at det hele, måske, har været en stor misforståelse.

Håber mit råd hjalp dig. Held og lykke 🙂

  • Line, Pige, 16 år

Mit bedste råd ville simpelt nok være at slette det hele. Slette ask.fm og alt der har med det at gøre. Bagefter synes jeg du skal prøve at skrive til din veninde/eksveninde, og sige undskyld, og at du synes det er blevet for meget, at du er ked af alt det der er sket, og om hun kan tilgive dig. Måske føler du ikke det er din skyld, og det er det nok heller ikke, men så bliver der skabt fred. Det her er nok ikke sjovt for nogle parter. Jeg håber du finder ud af det, og for det godt.

  • Louteas, Pige, 14 år

Hej pige,
Ej, hvor ærgerligt at i er kommet op at skændes over et så dumt et medie som ask.fm.
Hvad er egentligt meningen med ask.fm? At hænge folk ud og kunne nedgøre folk anonymt? Synes godt nok det er det dummeste medie der nogensinde er blevet skabt.
Som de andre skriver synes jeg også at du skal slette det. Ask.fm bliver ikke brugt til andet end hate, så hvorfor have appen? Har selv slettet den da jeg hver dag gik ind på appen kunne se hadefulde kommentarer til uskyldige søde mennesker. Slet appen, snak med din veninde og din mor og far. Jeg synes det vigtigste i din situation er at få snakket med nogen.
Det virker som om du er rigtig ked af det, og jeg er sikker på at dine forældre vil kunne forstå og hjælpe dig.
Så synes jeg også du skal sige undskyld til din veninde, selvom du måske ikke føler det er dig der har gjort noget galt, så bliver én af jer nød til at tage det første skridt mod en afslutning på jeres skænderi.
Så må du håbe at hun forstår det, og selv får sagt undskyld! Ellers er hun ærligt talt ikke det værd.
Håber alt løser sig og bliver godt igen mellem dig og din veninde!
Knus<3

  • 2isbetterthan1, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat