Brev

Alle piger holder en uden for

Hej

jeg skriver til jer

fordi alle pigerne fra min klasse

holder mig udenfor

og de har mobbet mig over en måned

og vi har hele tiden pige snak over i skole

men det hjælper ikke noget

Og lærerne på min skole gør næsten ikke noget

og jeg vil bare vide hvad jeg skal gøre håber i kan hjælpe.

Hilsen mig der har brug for jeres hjælp

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde.
Du kunne jo gå til dine forældre? Og så kan de måske tage en snak med dine lærere?

Og har du måske prøvet at sige til pigerne i din klasse, at du ikke syntes at det er sjovt?

Det var mine råd.
Jeg ved godt at det kan være svært at fortælle, men så kunne du måske vise dine forældre dit brev, så at de ved hvor alvorligt at det er.

For ingen som i INGEN!!! Skal have det på den måde.

Held og lykke.
Kh Lille pus❤

  • Lille pus, Pige, 11 år

kære pige på 11
har du overvejet at snakke med dine forældre om det så du måske kan skifte skole
jeg ved godt det godt kan være et emne der er svært at snakke om
men det ville måske være ret godt for dig at få en ny start
det virker nemlig ikke til at det der mobning kommer til at stoppe siden du siger din klasselære ikke rigtigt gør noget ved det
hvis jeg var dig ville jeg tale med mine forældre om det også selv om det er rigtigt svært
men det er rigtigt sejt af dig hvis du tør fortælle dem det
knus fra

  • anonyme mig, Pige, 18 år

Hej pige,

At alle piger fra din klasse lukker dig ude er selvfølgelig en enorm træls oplevelse at have, især når det gør, at du føler dig udelukket.

Der er dog helt klart nogle ting su kan gøre! Nu er julen snart der, så det kan være godt at få hygget og generelt have det godt med familien, men også HVIS alle piger i din klasse ikke vil dig og ligefrem mobber dig, så måske du kan finde en “anden stamme”.
Min støtteperson på gymnasiet siger selv, at de personer jeg har i klassen er enorm svære og håndtere, så måske i pauserne kan du finde sammen med andre piger der rent faktisk vil dig!

Desuden kan du, når du bliver mobbet, gå til lærerne, men når de hjælper i så lidt omfang at mobningen fortsætter, så må du få fat på dine forældre, og anmelde skolen. At anmelde sin skole er, så vidt jeg husker, anonymt, og så er staten forpligtet til at se ind til mobningssituationen på din skole. Du har ret til at være på en god skole!

Men hvis alt dette virker uigennemskueligt, hvis du ikke tør sige noget til dine forældre, og du som mindreårig ikke kan kontakte staten, og lærerne ikke vil dig, så hold i. Prøv at fokusere på undervisningen så meget som muligt. Og selvfølgelig, social kontakt er monster vigtigt, men at gå imod en masse piger på en gang er som regel for svært. Prøv dig frem, og find en løsning ✨

Håber det gav svar, og at det hjalp.

Venlig hilsen,
Dreng, 18 år

  • Anonym, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat