Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

to mødre

hej jeg er en dreng på 13 år

og jeg bliver mobbet med

at jeg har to mødre

der er en ginger i min klasse

som hele tiden mobber mig.

Hvad skal jeg gøre

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Ignorere det, dine mødre elsker dig og det er det vigtigste. Der vil altid være nogle mennesker som driller, og det lyder til at personen er uvidende. Du kunne evt., tale med dine mødre om det, og hører om de måske har et råd. Mit råd er i hvert fald at ignorere personen, og fokuser på de mennesker som vil dig det godt.

  • H, Dreng, 20 år

Ignorer dem. Lad være med at virke til at blive påvirket af det, så stopper de. Hvis du flipper ud, bliver ked af det hver gang, så kan de mærke at de har krammet på dig. Lad som ingenting.

  • Anonym

Hej
Det er ikke ok at de mobber der pga dine forældre (som jo heller ikke har gjort noget) det ville jo være bedst at sige det til en lærer men et andet råd er at spørge dem hvorfår de mobber dig med det. Oftes når folk mobber er det fordi at de selv har det dårligt eller er misundelige så selvom at det ikke er pænt så ikke tænk for meget over det.

  • Anonym, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat