Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udflåd, Mens og de der ting

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg fik selv mens da jeg var 14 🙂

1. Det er helt op til dig, om du har lyst til det eller ej. Hvis du har meget udflåd, og det generer dig, kan det dog være en god ide at bruge trusseindlæg

2. Ikke rigtig

3. For nogen er det nok sandt, for andre er det ikke. Mine begyndte at vokse cirka 2 år inden, så det er meget forskelligt.

4. Nej det tror jeg ikke, der er.

Håber det hjalp :))

  • Rosa, Pige, 15 år

Hej jeg vil være ærlig at sige please du skal bare tage det roligt. Menstruation er noget nogle glæder sig til og mange frygter det. Jeg fik det da jeg var 10 (tror jeg) og jeg havde nok haft udflåd i et år måske. Jeg er ikke læge men jeg tror eller er ret sikker på at man ikke kan bestemme eller påvirke hvornår det kommer. Det med bryster og det tror jeg at det er forskelligt. Måske hjælper det men har ikke selv oplevet det. Og med hensyn til udflåd, du bestemmer selv om du vil have trusseindlæg på. Da jeg først fik det prøve at bare at lade det være som det var. Men jeg er lidt Doven og det irriterer mig at det hele tiden kom og når det så var tørt begynde det at lugte og på en måde at klistre. Så da jeg fik menstruation var jeg van til at jeg hvade noget “der nede” men ville nok ha ønsket at jeg selv havde brugt det noget tidligere. Det ville ha været nemmere.

Men vi er forskellige så du kan selvfølgelig bare prøve sig frem og se hvad der fungerer bedst for dig 🙂
Held og lykke…. PS. Måske kan du spørger din mor om hvornår hun fik menstruation for første gang. Så kan det måske også være at det er der hvor du får det. (PS hvis du har en mormor så kan hun måske huske det)
Ses.

  • Marie, Pige, 14 år

Hejsa,

1:
Det behøver du ikke. Som der er en, der siger, hvis din hud bliver irriteret, men det er ikke så mange, der gør det. Jeg bruger det kun, når jeg har meget udflåd ellers ikke.

2:
Nej ikke umiddelbart. Der er nogle, som siger, at når man rammer de 60 kilo, får man det(det passede faktisk med mig, men ikke for mine veninder). Udflåd kan være et tegn for nogle, men jeg havde udflåd fra 10 årsalderen til min mens som 13-årig. Det jeg kunne se var, at min udflåd blev mørkere det sidste år eller noget. Men tror tegnene er meget forskellige fra person til person.

3:
Det tror jeg igen er forskelligt. Jeg havde det ikke på den måde.

4:
Nej, det kommer af sig selv. Og det ville jeg ikke prøve på, for det kan være rigtig usundt at fremskynde naturlige processer. Jeg ville SÅ gerne have mens, for alle mine veninder og klassens piger havde det, men nu er jeg glad for, at jeg fik det så “sent”. Jeg har ikke nogle smerter, og derfor er det ikke så slemt som nogle piger, men det kan virkelig også være træls.

  • :), Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat