Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tør ik købe tamponer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Har selv stået i samme situation, hvor jeg hverken kunne få mig selv til at købe dem, eller spørge min mor.
Men jeg tror bare man må “bide i det sure æble” og så bare gøre/sige det.
Jeg tror et godt råd til at købe dem selv ville være, lige at tjekke hvem der sidder i kassen og så bare lade vær med at sige noget og være helt cool omkring det selvom det er grænseoverskridende. Det kommer jo ikke den der sidder i kassen ved at man køber tamponer.
Da jeg havde samme problem, ente jeg med bare at lave en aftale med min mor om at hun købte nye hver måned. Det virker for mig, og hun har jo også skulle sige det til sin mor og er sikkert ok med det… 🙂
Hav en god dag 😉

  • F 🌻, Pige, 13 år

Hej pige på 13
Jeg kan sagtens forstå hvordan du har det!
Noget af det bedste du kan gøre, hvis du synes det er ubehageligt eller pinligt at snakke om menstruation, kunne være at læse lidt op på menstruation. Dette kan gøre dig mere tryg ved emnet og i længden gøre at det er mindre ubehageligt at købe tamponer.
Mit råd løser dog ikke det nuværende problem, så her er der to ideer eller råd:
1. Fortæl din mor at du gerne vil have at hun køber det ind på månedlig basis. Hvis hun for eksempel har en kalender kunne hun skrive det i den. Det gør at du kun behøver at snakke med hende om det en enkel gang.
2. Overvej en menstruationskop. Jeg ved ikke om du kender det, men ellers kan du søge på det på nettet. Overordnet set er det en lille silicone-kop man sætter op i stedet for en tampon. Den kan genbruges igen og igen og det ville derfor kun være en enkelt gang du købe noget i butikken. Som bonus er det også godt for klimaet og miljøet fordi det mindsker affaldet:-).
Håber du kunne bruge mine råd!
Hilsen 15-årig pige, som taler åbent om menstruation

  • Anonyn, Pige, 15 år

Hej

Mit bud vil bare at du skulle sige det det er jo din mor der også har prøvet det ligesom de fleste andre piger har.

jeg er 11 og har stadig ikke fået mens endnu så jeg er ikke så erfaren men hvis du ikke gider sige det så husk at du skal da være ligeglad med om en fra de store klasser ved at du køber tamponer men du Jan jo altid tjekke hvem der sider ved kassen måske kan du føle dig mere tryg hvis det er en pige på 20 hun har jo også prøvet at købe bind og tamponer😊

Håber du kunne bruge det til noget

  • Pigen der prøver at hjælpe, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat