Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tegn på mens?!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa!:)
Det er helt normalt at begynde at tage på, og kan se på din alder du som småt er begyndt og komme lidt ind i voksealderen. Så det har nødvendigvis ikke noget med din mens at gøre, men kan self godt.
Så længe du ikke er kommet i puberteten (hvilket jeg ikke ved om du er) er der ingen fare for at få mens.
Det gennemsigtige i dine underbukser, kan måske godt være udflåd? Altså for nogen kan ens mens komme fra den ene dag til den anden, uden at have udflåd. Mens andre kan have udflåd i flere år inden den kommer.
Mine oplevelser var endeligt bare jeg havde udflåd i et og et halvt år, inden jeg fik min mens. Havde slet slet ingen symptomer på jeg fik den overhovedet.

Her er nogle tegn på at den første mens er på vej:
Man har fået udflåd
Man har fået hår på tissekonen og under armene
Brysterne har vokset et par år (og kan evt være ømme)
Ondt i maven og oppusthed
Vægtstigning
Bumser
Svedlugt

Men altså jeg vil råde dig til og snakke med din mor om det, måske få købt et par bind, selvom det ikke er sikkert den er på vej. Taget betragtning til du kun er 9 år og nok ikke er kommet i puberteten af hvad jeg ved, tror jeg ikke du skal være så bekymret. Det mest almindelige er at den dukker op et sted mellem 11-14 år. Når du engang rigtigt er begyndt og få udflåd, kan det godt være rigtig træls det ligger i trussen, derfor kunne det være dejligt, for dig du måske fik købt nogle trusseanlæg. Det er lidt ligesom bind, bare meget tyndere og mindre. Men de fås i forskellige størrelser, derfor tænker jeg det fint hvis din mor hjælper dig med og købe dem, og derfor finder den rigtige størrelse til dig.
Måske det kunne være lidt rart dog alligevel og se et par videoer på Youtube, angående sin første gang man har fået sin mens.
Også indtil videre bare nyd du ikke har fået den, selvom det kan være så spændene, at få sin mens, er det ikke altid lige sjovt.

Håber det hjalp lidt:)

  • Anonym 100%, Pige, 16 år

Hej. Jeg vil gerne fortælle hvordan jeg fandt ud at jeg skulle til at få min mens. Jeg begyndte at få sådan noget hvid gennemsigtigt i underbukserne som jeg ikke helt vidste hvad var. ´Min krop forandrede også sig hurtigere end de fleste af mine veninder fx mine bryster og hår forskellige steder på kroppen og der tænkte jeg allerede at jeg nok ville få min mens lige om hjørnet. Det skete ude på toilettet i skolen. Jeg løb HURTIGT hen til min veninde og spurgte ” TROR DU DET HER ER MENS!?” Hvor hun svarede at det var hun helt sikker på. Og jaa det var sådan det hele var så ja:)

  • ANONYM, Pige, 12 år

Hej
Det i dine underbukser er udflåd men der kan gå flere år før du får din mens selvom du har fået udflåd jeg havde udflåd i 1 1/2
År før jeg fik min mens der gik jeg med trusseindlæg og det er en meget god ting at gøre når man får udflåd så vender du dig også til hvordan det nogenlunde er at have menstruation. Mavesmerter kan være mange ting men hvis det er underlivs smerter i din alder kan det næsten kun være menstruation det du kan gøre for at få smerterne til at gå væk er yoga og æbler yoga løsner op i de spændinger du har i maven eller underlivet og æbler har et stof i sig der nedbryder smerterne i din mave. Det er ikke sikkert du får din mens snart så tænk ikke så meget over det lev i nuet man hved aldrig hvornår det kommer men for en sikkerheds skyld så tag altid at bind med og put nogen i din skole taske
Håber jeg kunne hjælpe
Hilsen F.H

  • F.H, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat