Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tampon eller ej

Jeg er en pige på 12 år og har snart haft mens i et år.

Og jeg går til svømning en gang om ugen

hvor jeg altid ikke har været der når jeg har haft mens

men nu er jeg begyndt at tænke på om jeg skal bruge tampon

Skal jeg det ?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 12 jeg forstår dig godt jeg syns du skal gøre det du føler dig tryg med altså det du syns er bedst du kan altid bruge tampon det hjælper og din mens stopper også så snart du er i vandet❤️ Og bare rolig den går ikke i gang lige når du kommer op men det er op til dig selv held og Lykke

  • Ukendtt_yk👅, Pige, 15 år

Hej med dig!

Det korte svar er, at det er helt op til dig selv. Menstruation er meget forskelligt fra person til person og det er det også om man er mest til bind eller tamponer. Det er selvfølgeligt træls, hvis din menstruation skal stoppe dig fra at dyrke fritidsaktiviteter, så umiddelbart ville jeg råde dig til at prøve dig frem i dit eget tempo. Hvis det slet ikke føltes rigtigt er det også helt okay og så er det måske bare ikke lige dig. Det er som sagt meget individuelt, hvad man personligt er til, men man kan kun finde ud af det ved at prøve sig frem og se hvad der passer en bedst:)

Jeg håber du finder en god løsning.

  • Anonym, Pige, 18 år

Kære pige på 12 år. Det korte svar er at der er 100% op til dig selv. Jeg kan tydeligt huske første gang jeg skulle bruge tampon, for jeg gik nemlig også til svømning. Jeg var også forvirret om jeg skulle bruge tampon eller ej. Jeg snakkede med min mor om det og det hjalp mig rigtig meget. Det synes jeg selvfølgelig også du skal gøre. Du kan evt også spørge din søster eller dine veninder. Ihvertifal helst kvinder/piger da de jo selv har det/får det/har haft det. Jeg ville helst klart sige at det er smartest at bruge tampon, især i vand, man skal bare lige vende sig til det. Så jeg anbefaler det klart herfra. Men husk at det helt er din egen beslutning.

Håber jeg kunne hjælpe og at du finder en god løsning.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat