Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

tampon

Hej

Hvordan bruger man en tampon.

jeg tør ikke at spørger nogen om det

Hjælppppp

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Halløj!

I starten vidste jeg heller ikke hvordan man brugte tampon, men så googlede jeg det og fandt nogle guider! Du kan sikkert også finde guider på youtube eller andet! Hvis ikke det er en mulighed kan du spørge nogle du kender som har mens (Eks. Din mor, søster, kusine), det kan godt føles lidt pinligt, men tænk på at de jo sikkert også har menstruation eller hvertfald har haft det! Held og Lykke <3

  • Anonym Pige, Pige, 12 år

Hejsa.
Først så vil jeg bare lige sige at du jo ikke behøver at gå med tampon, men hvis det er det du vil så gør du det bare 🙂
Hvis du gerne vil bruge tampon er der flere muligheder til at lære det. Du kan søge på YouTube, for der er der faktisk rigtig mange gode videoer det forklare, hvordan man gør. Hvis du har mod på det kan du også spørge en veninde, moster, mor, søster eller en anden, som ved hvordan man gør. Hvis du er tryg ved det synes jeg helt klart det er den bedste måde at lære det på. Og husk at det ikke altid er en dans på roser at lære at tage en tampon op, så hvis det ikke lykkes første gang, så kom op på hesten igen <3

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej
Jeg var også selv ret forvirret omkring hvordan man bruger en tampon i starten! Det hjælper rigtig meget at snakke med en voksen kvinde om det, da de klart vil vide mere om det.
Hvis du ikke føler dig tilpas med at snakke med en anden om det, kan jeg ds godt fortælle et par tips til hvordan man bruger tamponer 🙂
For det første skal den op i skeden, og hvis du har problemer med at putte den i, kan du prøve at mærke efter med din finger, for at finde der hvor den skal ind.
Du skal kunne have det meste af din finger inde når du putter den op, og den skal faktisk meget længere op end man måsne lige skulle tro.
Det kan godt gøre lidt ondt at tage den ud, men det er ikke så slemt, så længe den er cirka fyld op…
Husk at den ikke må sidde i, i mere end 8 timer!!!
Held og lykke!!<3

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat