Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

svømning og menstruation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du kan sagtens bade med tampon uden at der sker noget. Snoren knækker ikke, tamponen er også designet til at kunne bruget under vand. Og du kan jo altid skifte din tampon lige før og lige efter du er i vandet hvis det med infektion bekymre dig❤️

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 13 år,
Jeg kan sagtens forstå alle de bekymringer du har, men bare rolig – man kan sagtens have en fantastisk badeferie, selvom man har sin menstruation.

I forhold til brug af tampon, så ville ikke ske noget, hvis du brugte den. Hvis bare du skifter den inden for 8 timer. Faktisk er det rigtig sjældent, at folk bliver ramt af TSS/toksisk chok syndrom/tamponsyge. Der skal i hvert fald virkelig meget til og så skal den også have siddet der i 8-12 timee, hvis ikke mere. Så bare rolig – hvis du husker at skifte den, så sker der intet 🙂

Du spørger også om snoren kan knække, når den bliver våd. Der er svaret helt klart nej. Jeg har tit svømmet med tampon og har aldrig oplevet noget negativt ift. det. Du skal jo også tænkte på, at snoren bliver holdt på plads af badetøjet 😉 snoren er også ret modstandsdygtig, så det tænker jeg abosulut ikke kan ske.

Til sidst, nævner du også det med, at man ikke bløder, når man i vand. Det er faltisk også rigtigt. Det er lidt ligesom når du har et sår (der selvfølgelig bløder) og du så putter det under vandet. Så stopper det jo også med at bløde, men når du kommer væk fra vandet igen (og bliver tør), vil det selvfølgelig bløde igen. Derfor er det vigtigt, at du bruger tampon, menstruationskop eller noget lignende.

Håber du finder en løsning og, at du får en mega god badeferie! Og bare rolig – deh hele skal nok gå <3

Kh en 14-årig pige

  • Held og lykke med ferien, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat