Brev

Svømmehallen…HJÆLP

Hej, er en pige på 14.

På min skole har vi en tradition hvor der er 2 uger hvor vi ikke laver noget fagligt, men kun en sport. Vi skulle stemme om sport, og det endte med at blive svømmning. Der var ingen piger der stemte på det men der går næsten dobbelt så mange drenge i klassen som piger, så de endte med at få deres vilje.

Sidste år var det også svømning og udspring, og der var jeg også på min mens, og kiggede på vær dag. Ud af 9 piger, var der kun 3 der kunne være med, men de fleste andre pjækkede derfor hele ugen. Det var kun mig og 2 andre piger der kiggede på.

Da vi kom ind stod hele klassen allerede klar i badetøj, og da vi kom ind med tøj på spurgte alle hvorfor vi ikke skulle svømme, hvor vi sagde at vi havde ondt i foden. Det var meget plat, og drengene grinte allesammen og sagde “ad, de har helt klart mens”. Blev ret ked af det, hele dagen kiggede de på os, og grinte. Det værste var at vi sad sammen med vores lære og min drengeven (som rent faktisk havde en skade).

Det vidste sig at vores mødre direkte havde skrevet til vores mandelige) lære at vi havde mens og ikke kunne være med. Læreren sagde mega højt: det er trist at i siger i har ondt i anklen, når i bare er på jeres mens, og min drengeven (lidt crush) hørte det, plus nogen af drengene i vandet. Det var alt for pinligt.

Nå men det her år har jeg også mens i de dage (plejer at have mens i 10-12 dage, så tror ikke jeg kan være med nogen af dagene overhovedet). Sidste år var det pinligt nok, i forvejen.

Kunne jo prøve en tampon, men det har jeg virkelig ikke lyst til, da jeg aldrig kan få den op.

Synes bare det er ærgeligt, især da der kun er 2 piger der kan være med i år (en der ikke har fået mens, og den eneste der kan finde ud af at bruge tamponer). Alle vi andre piger får altid mens samtidig, dog slutter de flestes før min, så det ret snyd.

Vil nemlig virkelig gerne svømme i svømmehallen og er træt af min krop altid ødelægger mit liv.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hvis du ikke bløde så meget kan man godt svømme selvom, men får at være på den sikre side så kan du bruge en tampon. Du kunne fx prøve at ornaere, fordi så er du vant til følelsen, og har lettere ved at få den op. Håver det hjælder ; )

  • X, Pige, 14 år

Det lyder ikke fedt. Har det ikke selv, men du kan måske prøve nogen mini tamponer? Og husk alle piger får det, det er intet at være ked af:)

  • Anonym, Pige, 15 år

Hey! Jeg kan godt se det er svært, men jeg synes du skal prøve tampon. Jeg svømmer selv 4 gange om ugen, og har min mens i 9-10 dage. Derfor bruger jeg også selv tampon. Jeg prøvede første gang på et toilet oppe i vores skole. Først gjorde det ondt fordi den sad forkert, men så prøvede jeg en ny og så gik det fint! Jeg bruger altid Nigel med sådan et hjælpe hylster. Du kan jo Evt få din mor til at hjælpe dig? En anden ting jeg ville sige er, at det er ærgerligt drengene i din klasse siger sådan! Jeg går i en klasse med mange piger, og vi snakker tit om mens. Drengene synes det var lidt klamt og mærkeligt i starten, men nu er de bare nysgerrige 🙂
Hilsen mig!

  • Melanie, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat