Brev

Sove hos en – med mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

I min venindegruppe er vi heldigvis helt åbne omkring det meste. Så vi fortæller altid hvis vi har mens ved en soveaftale eller noget. Vi er også helt åbne omkring lyst og onani og sådan. Det synes jeg er rart når man er tætte veninder og tit har soveaftaler osv.

  • Jannie, Pige, 14 år

Hej!
Jeg har sovet ude massere af gange lige inden jeg har fået min mens, og man kan sagtens sove ude. Jeg siger til dem jeg sover med “hey du skal lige høre noget sygt nederen, jeg venter på at jeg for min mens, fordi der står at jeg for den i morgen på min app, men den har jo ikke altid ret” på den måde skjuler du det lidt men har faktisk fortalt dem det.
Du kan være sikker på de forstår dig. Jeg tager så nogle bind med hvilket altid er godt at have på sig lige meget hvad og tager det på lige inden vi skal sove, så jeg kan være sikker på at vi ikke vågner op med blod på hendes lan.
TIP: hvis du er bange for du bløder igennem, så kan du bare tage et par underbukser på yderligere. Det gør jeg for at være sikker på at mit bind sidder som det skal i løbet af natten.

Håber du kunne bruge mit svar 🙂

  • Kia, Pige, 14 år

Hej pige, 12 år!
Jeg kan virkelig godt forstå dit dilemma. Det kan være helt vildt svært, at være sikker på hvornår at man får sin menstruation. Mit bedste råd kunne være at tage et bind med i tasken, eller bruge en tampon. Hvis nu at du bløder igennem (eller lignende) så bare grin lidt af det.😂 Jeg er sikker på at dine veninder er helt okay med det, men at du ikke ved det.
Eller snak med en af de 4 veninder, (som der har menstruation) og lige sig at du er i tvivl om du får det den dag….. osv….

Held og Lykke!

Håber at du kunne bruge mit svar!
Knus! <3

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat