Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Råd til mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa, jeg tror dine spørgsmål er blevet svaret på men jeg tilføjer lige lidt:)

Jeg bruger clue, den passer dog ikke altid da min cyklus stadig er lidt uregelmæssig men den er stadig god tá have.
Der går normalt 2 år inden din cyklus bliver regelmæssig.

Jeg har ikke sagt det til min far eller brødre, da det ikke har noget med dem at gøre. De ved det sig godt alle sammen, da de jo ved piger får det og jeg har bind osv. på badeværelset.

Bare vær helt narturligvis omkring det og ikke prøv at skjule det. For så bliver det akavet og underligt.

Da jeg fik min første mens gik der omkring et halvt år før jeg fik den igen. Så jeg vil ikke være nervøs hvis jeg bar dig:kr

  • :), Pige, 14 år

Hej!
Jeg er 13 år og fik min mens da jeg var 12, ligesom mange af mine veninder, så det tror jeg ikke du skal bekymre dig om!

1. Der er en app som hedder: Flo
-den er meget god.

3. Ens cyklus er ligesom, hvornår man får sin mens. Altså hvor lang tid der går i mellem, alles cyklus er lidt forskelligt fra hinanden.

4. Hvis jeg har blødt igennem og jeg f.eks. er i skole så har jeg altid et bind med i tasken for en sikkerheds skyld, og hvis man kan se det binder jeg måske en trøje om hoften så man ikke kan se det – hvis ikke jeg har en trøje spørger jeg en af mine veninder.

5. Som jeg sagde øverst i mit svar er det ikke mærkeligt at få sin menstruation som 12-årig.

6. Jeg sagde det til min mor fordi jeg havde brug for at låne et bind, men jeg sagde det ikke til min far – følte ligesom ikke at jeg behøvede. Min far ved det godt nu fordi jeg fik ondt i maven og han spurgte om jeg vidste hvorfor og så sagde jeg at det nok var fordi jeg havde mens – det var han helt cool med😌👍🏾

7. Min mens er altid lidt forskellig. Da min veninde fik sin mens gik der vildt lag tid inden hun fik den igen, men nu får hun den så jævnligt eller hvad man skal sige.

  • Anonym, Pige, 13 år

Puha en del spørgsmål. Kan godt forstå du har så mange havde jeg også selv i den alder:) Først vil jeg sige at det er ganske normalt at have mens som 12 årig, jeg fik det selv da jeg var 11 år. Brug din sundheds app på din mobil, den burde være der hvis du har en IPhone:) men de bedste personer til at svare på de spørgsmål er din mor, børnetelefonenes brevkasse kan måske også godt hjælpe:)

  • C, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat