Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

P-piller

Hej jeg er en pige på 13 snart 14

Jeg har voldsomme mens kramper

og jeg har hørt p-piller skulle hjælpe på det

problemet er bare jeg har en kæreste

og min mor bliver ved med

at sige vi ikke skal have sex (det har vi heller ikke)

men er bare bange for hvis jeg spørg

om jeg må komme på p-piller

at hun så tror jeg vil ha sex med min kæreste.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13! 🙂

Jeg kan godt forstå din bekymring om, hvad din mor siger til, at du gerne vil på p-piller af den simple grund, at du har voldsomme menstruationskramper, hvis hun tror noget andet. Hvis jeg stod i din situation, havde jeg snakket med hende om, at du virkelig oplever ubehagelige smerter under menstruationen, og du rigtig gerne vil på p-piller af den grund. Jeg havde måske også sagt til hende, at du ikke er klar til at have sex med din kæreste, og det heller ikke er noget i er interesseret i at komme i snak om. Der er ikke meget andet at gøre, end at tage en snak med hende på et stille og roligt niveau, hvor i får en snak om hendes bekymringer og dine behov. 🙂

Jeg håber, at du kan bruge mit råd <3

  • Anonym, Pige, 19 år

Jeg ved ikke om p-piller hjælper på mens smerter. De er jo ikke ment til det meningen med dem er at man ikke skal blive gravid hvis man har ubeskyttet sex. Så jeg synes først du skal undersøge om det rent faktisk virker for hvis ikke skal du ikke tage dem der er forskellige bivirkninger ved dem.

Jeg ved godt at det gør ondt at have mens selvom jeg er dreng. Min lillesøster har også smerter og det påvirker hendes humør når hun har mens. Så virker det synes jeg også at du skal begynde på p-piller 😁

  • E, Dreng, 16 år

Hej jeg kan forstår hvordan du har det, jeg skal moske også selv bruge p piller altså fordi det hjælper mod mens smerter og det har jeg også rigtig meget af 😊

  • Anonym, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat