Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstrution

Hej BørneTelefonen jeg er en pige på 11.

Igor fik jeg min mens og jeg ved ikke hvordan jeg skal fortælle min mor det.

hun er sådan en mor dom driller en og det kan jeg ikke lide

fordi jeg syntes det er så pinligt.

Jeg fortalte det til min bff

men hun sladrede til hele klassen også drengene

og nu har hun jo ydmyget mig foran alle

hvad skal jeg høre?

Hilsen pige på 11, vil helst være anonym

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
Jeg er selv 13 og fik også mens da jeg var 11 så kender lidt til dit problem. Jeg havde også selv problemer med at sige det til min mor men du skal bare tage dig sammen og sige det som det er for det er jo helt normalt. i forhold til det din veninde gjorde er det selvfølgelig overhovedet ikke ok og hvis der er nogle af drengene der driller dig med det skal du bare sætte dem på plads og sige at det er helt normalt i din alder og hvis de bliver ved skal du hvis fadt i en voksen og sige det for det er ikke okay.

  • mig der prøver at hjælpe, Pige, 13 år

Hey, jeg kan godt forstå at det er svært hvad du skal gøre. Det er en situation hver eneste pige kommer til at stå i og det er helt normalt. Tag en dyb indånding og rank ryggen og gå hen til hende. Fortæl hende at du har ondt i maven og hvis hun spørger hvorfor siger du til hende at det er det røde. Så vil hun selv forstå det(håber jeg)
Det med din veninde er jo super træls, hun har ikke ret til at gør sådan noget. Men alligevl så er det ret normalt at piger har mens og derfor kan det være lige meget med dem i klassen. Du skal bare være stolt af at du har fået det. For der er faktisk nogen der først får det når de er 16-17 og det kan være træls for nogen. Så vær glad og taknemmelig, og det hele skal nok gå❤️

  • Densy, Pige, 16 år

Hej jeg er 12 år og fik det også da jeg var 11. Først og fremmest så synes jeg du skal sige det til din mor. Det er vigtigt at folk omkring dig ved det. Men du skal selfølgelig ikke hvis du ikke vil😁 Hvis jeg var dig vil jeg sige: mor jeg ville godt snakke med dig om noget, det er ret alvorligt. Det er ikke noget som du skal drille med! Jeg har fået min mens og jeg har ikke lyst til at folk skal vide det.

Din bedste ven. Du skal finde ud af hvorfor hun gjorde det. Er hun midsunlig på det eller noget andet. Og sig til hende at det ikke var rart og det er jo normalt. Og hvis nogen nogensinde gør grin med det. Så husk det er normalt, ikke pinligt og Det er dem som er dumme hvis de synes det er mærkeligt❤️

  • Vicki❣️, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat