Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation|spiral

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej:)

Nej jeg jeg ved det ikke, men jeg kunne overhovedet ikke forstille mig, man skal have haft sex før man får en spiral. Hvis det er du er bange for, om det fordi de ikke kan få den op, skal du huske man kan sagtens have haft sex også stadig være stram i skeden. Dog tænker jeg også, at hvis det er af den grund du i tvivl, tror jeg sagtens lægerne har prøvet det før, og derfor nok stadig sagtens kan gøre det.
Jeg vil råde dig til og enten snakke med din læge om det, din mor, eller læse lidt om det på google så du ved hvad du siger ja til 🙂

Håber det hjalp lidt:)
Held og lykke!

  • Anonym 100%, Pige, 14 år

Hejsa – tænkte at jeg som spiral-bruger ville være i stand til at svare lidt.
Spiralen er meget, meget lille, men jeg blev først anbefalet spiral efter første samleje. Generelt set ved jeg, at piger tilknyttet den jordemor, der satte min spiral op, først anbefaler at få spiral efter man er fyldt 18. Jeg fik min for lidt over et halvt år siden og var derfor fyldt 18. Jeg fik min, fordi jeg fik hyppige migræneanfald af p-piller.

I forhold til ting, der kunne være rart at vide inden er: hvis man er “heldig” så stopper man med at bløde hver måned. Pt har jeg haft en rigtig menstruation siden jeg fik min i marts 2021.
Jeg var også selv en af dem, der fik voldsomme smerter under mens og havde episoder, hvor jeg nærmest ikke kunne bevæge mig på grund af det. Men det kunne ikke sammenlignes med at få spiralen sat op. Jeg havde så ondt, at jeg dopede mig selv på smertestillende i næsten en uge – tak Gud for online undervisning i den uge. Jeg kender dog andre, der nærmest ikke kunne mærke det, så måske var jeg vare uheldig.
Men tag en snak med din læge/gynækolog/jordemor. Jeg fik en folder om spiralen og en rigtig god snak med jordemoren på lægehuset og ud fra det tog jeg beslutningen om spiral. For den frigiver trods alt markant mindre hormon end p-pillen, som frigiver hormon i hele kroppen fremfor blot til livmoderen.

  • Spiralen, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat