Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation og tampon

Jeg har haft menstruation 3 gange.

Jeg vil virkelig gerne vide om man kan bruge tampon allerede nu?

Skriv Pls jeres svar om jeres første oplevelse❤️

Jeg er 12 år

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejjj!

Min oplevelse var ret grænseoverskridende. Jeg kan ikke huske om jeg har haft menstruation i 1 eller i 2 år. Men jeg skal gå på en idrætefterskole så besluttede at prøve tampon.

Jeg bestilte nogle af de mindste jeg kunne Matas.dk. Derefter ´undersøgte´ jeg mig selv lidt og havde derefter lidt mere styr på hvad jeg skulle gøre og hvor det skulle gøres. Jeg tog mit ene ben og på toilettet og havde et spejl under mig på toiletbrættet så jeg kunne se. Derefter førte jeg bare tamponen ind. Mega grænseoverskridende men rigtig rart at få det overstået.

Bare en lille ting:
Det gør ret ondt at få den ud igen de første gange bare så du ved. Hvis du føler det gør alt for ondt skal du bare rive til. Ikke for hårdt men heller så det går langsomt og du virkelig man mærke at det gør ondt. (Hvis du forstår)

Held og lykke!

  • Anonym, Pige, 14 år

Altså jeg fik den for et par år siden på den da da jeg skulle til svømning. Og da ked vidste at svømning var dyr og mine forældre ikke havde helt så mange penge skulle jeg ikke virke utaknemlig mente jeg dengang. Så jeg tog bare en tampon i lige med det samme. Det kan man sagtens, det skal du ikke være bange for.

  • AD, Pige, 14 år

Jeg tror det er vildt forskelligt fra pige til pige hvor besværligt det er. Jeg har selv et meget afslappet forhold til min skede. Jeg begyndte tidligt at onanere, jeg kender min skede ud og ind og har været van til og få noget op under onani så det var piece of cake at begynde at bruge tampon. Men jeg har også en veninde der ikke kan bruge tampon selv om hun gerne vil. Hun har et fjernt forhold til hendes skede, hun føler hun er megastram osv. så hun kan slet ikke få sig selv til at prøve at indføre en tampon. Så tror det er sindssyg forskelligt fra pige til pige.

  • LH, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat