Brev

Menstruation meget forsinket

Hej folkens.

Mit problem er at jeg ikke har haft min menstruation i 54 dage nu hvilket også sådan er “normalt’ da den stadig er uregelmæssig for har kun haft min mens i 10 måneder.

Men sidste gang jeg havde min mens var det bare sådan brunt udflåd og det var der i 2 dage, så man kan vel ik sige det er mens. Så siden jeg faktisk havde min rigtige mens er sådan 6,5 måned siden.

Og det går virkelig på fordi jeg føler bare det er unormalt og er på en måde “bange”. Det er sygt langtid siden jeg har haft en sådan rigtig mens for ellers har det ja som sagt bare været Brunt udflåd.

Og ved godt det kan være fordi jeg ik har haft den sådan i 1 år endnu men stadig. Så jeg ville bare høre om i har prøvet noget lignende og skal jeg være bange eller skal jeg være rolig?

Please hjælp tak på forhånd.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej, menstruation kan variere meget. Alt til, hvad du spiser, dit mentale helbred. Hvis man er stresset eller ked af, kan der gå længe før den kommer, fordi kroppen automatisk bruger en masse tid på at være i alarmberedskab. Den er konstant “vågen” og derfor er menstruationen nok ikke første prioritet for kroppen.Hvis du dyrker meget sport kan den krop heller ikke følge med og derfor kan den blive forsinket. At du ikke har haft din menstruation så lang tid, er det meget normalt, at den er uregelmæssig. Det længste jeg gik uden menstruation var 9 måneder grundet, ekstrem sport hver dag. Mvh Mig

  • Mig, Pige, 17 år

du skal huske at det helt normalt, at ens mens svinger, jeg har selv prøvet noget lignende. det føles som om der er noget galt, med en men det helt normalt og dit humør kan også godt være grund til det.
og din krop skal jo også lige vænne sig til, at du har fået den. kroppen skal også lige kunne følge med men det normalt.😊

  • Anonym, Pige, 14 år

du skal overhovedet ikke være bange er 12 og har også min mens den er dog kommer dog hver måned og være i 3-7 dage ca. men hvis det er brunt udflåd så er det ikke nogen change får du er gravid da du stadig på en måde har den. men som sagt hvis du er ny i det er det normalt at den er uregelmæssig

  • anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat