Brev

Menstruation, mandelige idræts lærer:(

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hør her der er slet ikk noget pinligt i at have sin mens. Det er helt naturligt, og alle kvinder/piger får det. Mænd forstår det godt, hvis du bare fortæller hvordan du har det. Det er jo dine lærere og de skal hjælpe dig så meget som de kan.❤️

  • Emma, Pige, 16 år

En godt råd ville nok være at få din mor (Eller far) Til at skrive til dine lærere på skoleintra!
Samtidig kunne man skrive til dem om det er ok at du ikke går i bad hvis du syntes at det er så grænseoverskridende (Hvilket jeg godt forstår) Så kan du bare vaske dig på toilettet!🩸
Held og lykke!
Husk: Der er intet galt med det! Pigerne i min klasse er altså meget forstående over for at hinanden har det!
🤗🤗🤗

  • :D, Pige, 11 år

Hej pige på 12

Menstruation er noget alle piger får. Det er helt normal og du skal slet ikke være pinlig berørt over det overhovedet. Det er self også helt okay, hvis du er typen som ikke kan lide at snakke åbent om menstruation, det er også helt fair.

Det med dine mandelige idrætslærer kan også godt være lidt udfordrende, men de ved jo godt at piger har menstruation, så jeg synes bare du skal gå op til en af dem personligt og lige sige at du har smerter og brug for en pause. Hvis de så spørger, hvorfor kan du bare hviske stiller og roligt, at du har dine menstruation smerte. Det er der ikke noget galt i. Og de vil tage hensyn til det uanset hvad. For de smerter kan virkelig være voldsomme, så har du brug for en pause, så er det jo bare sådan det er.

Håber du finder ud af det, hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14 år, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat