Brev

Menstruation

Hejjjj med dig 😊

Jeg er en pige på 11 år og jeg fik min mens for et år siden.

Jeg har ikke sagt det til nogen i min klasse

undtagen en tidligere beste veninde og dem der har fået det efter mig.

Jeg syntes nemlig at det er redt flovt🤐

Har i/ du nogen råd om hvordan jeg skal sige det til resten af pigerne ?

Knus mig ❤️❤️

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Du kan fx. Begynde en samtale sådan her: ej her forleden dag ville det have været så træls at få menstruation fordi…….. eller du kunne sige: ej det er så fedt når jeg er sammen med hende der fordi vi snakker om alt altså fx som menstruation og så nogle andre ting. og så ville de fleste nok spørge: har du da fået din menstruation? Og så kan du jo sige ja og måske også spørge den person. Håber det kunne være en måde der vil fungere for dig❤️

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej med dig😃 du skal vide, at du ikke er alene, og at de fleste har prøvet at stå i samme situation. Mit råd til dig er, sige det helt naturligt, en dag du er sammen med nogle af dine veninder. Du kan for eksempel starte med at komme ind på emnet, og så derefter fortælle det. Og det er bestemt ikke flovt at have menstruation! Alle piger og kvinder får det- også dem fra din klasse❤️ Måske kan det også hjælpe dem, at du fortælle det til dem. Så føler de sig måske mere tryg ved at fortælle det til dig, når de engang får det. Knus

  • Anonym, Pige, 14 år

prøv at sige det nogen og se hvad der sker

  • pige 11 år, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat