Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation..

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Menstruation er jo helt normalt. Det skal alle piger have på et tidspunkt;) Men forstår godt du får det dårligt ved at snakke om det.. jeg lider selv af noget angst og der er flere ting jeg ikke kan snakke med min mor om. Men menstruation skal du bare tá det roligt med… jeg var selv nervøs.. begyndte faktisk at græde. Og det værste var at jeg var sammen med min far.. han tog det pænt og min mor fik det afvide og så begyndte jeg at bruge bind❤️ Nu er det bare noget helt normalt min mor og jeg snakker om, siger når jeg får det og siger hvis jeg har smerter osv. Og hvis jeg har brug for bind spørger jeg hende/skriver til hende og så skal hun nok sørge for det. Hvilket jeg er sikker på din mor også gør, hun skal nok håndtere det godt og hjælpe dig❤️ Håber det hjalp lidt.

  • Du er ikke alene❤️, Pige, 16 år

Hej pige på 14.

Har du nogensinde hørt om ordsproget fake it til you make it? Altså fake det indtil du klarer det, og det virker. Lad som om du har helt styr på det og slet ikke har et problem med at fortælle din mor hver gang du har menstruation.

Svar
1. Nej, jeg fortæller det ikke hver gang kun når jeg mangler bind.

2. Jeg plejer at skrive til min mor. Noget i stil med “snup lige nogle bind med fra Brugsen”.

Så næste gang du har menstruation så skal du fortælle det til din med selvsikkerhed i stemmen og det skal du gøre til du ikke har et problem med det længere.
Held og lykke🩸🩸🩸🩸

  • Sbsbwn, Pige, 16 år

Hej pige
Jeg har det på samme måde jeg hade at snakke med min mor om det men en dag der blev min mens rigtig slem så der snakket jeg med hende om det, det var mærkeligt i starten men det blev letter. Og spørgsmålene:
1. I starten gjorde jeg men ikke mere
2. Ja jeg siger det til min mor hvis jeg mangler, jeg gider jo ikke selv at købe dem.
Jeg vil ikke skrive det til min mor fordi hvis nogle tager eller kigger på min mobil så kan de se SMS’en og det gider jeg ik
Håber mit råd kan hjælpe

  • Pige med det samme problem, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat