Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation?!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg synes du skal sige det til din mor. I starten er ens menstruations-cyklus ikke regelmæssig. Hvilket vil sige, at det kan være forskelligt, hvor lang tid der går mellem menstruationerne. Der kan ikke ske noget ved at fortælle hende det, så hun ved at du har fået menstruation. Det kan være rart for hende at vide, hvis det eksempelvis er hende der komme bind og tamponer.

  • L, Pige, 16 år

Du skal helt klart sige det til din mor, da hun jo også har haft det på samme måde som dig da hun var ung.
Og hun har sikkert en masse gode tips og tricks omkring bind og tamponer.
Og det med at det stadigt er brunt og uregelmæssigt er helt normalt❤
Jeg fik min for to år siden, og der gik altså lidt over et år før det blev regelmæssigt. (Havde det måske hver anden måned og nogle gange hele tiden det brune)
Du kan holde øje med om det er ved at blive regelmæssigt ved at skrive ind i din kalender, Hvornår du har det og har haft det.
Der skal, når det er blevet regelmæssigt, gå cirka tre til fire uger imellem hver gang, og have det i cirka tre til fem dage, men HUSK det er individuelt og at alles cyklus er forskellig. Hvis det bliver ved med st være uregelmæssigt eller at din cyklus ændrer sig er det altid en god idé at snakke med en læge eller sundhedsplejske, men det er først om lang tid du behøver at bekymrer dig om det.
Pyha, det blev lidt langt.
Håber Jeg kunne hjælpe dig.
Kærlig hilsen pige på tretten med menstruation.
PS ændrede spisevaner kan forandre din cyklus.

  • ; ), Pige, 13 år

Jeg synes 100 procent at du skal sige det til hende. Jeg lavede selv den fejl ikke at sige det til min mor, da jeg så sagde det var det hele bare lettere hvis at man kan sige det sådan.
I det første stykke tid er ens menstruation meget uforudsigelig, nogle gange har man det ikke hver måned og det kan variere meget i længden, så det er ikke noget at bekymre sig over
Håber det hjalp.

  • A, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat