Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation

Hej

jeg absolut hader min menstruation

vær gang den er der bliver dagen bare så lange

og jeg er bange for at bløde igennem

jeg hader at snakke med folk om det

så det er sådan set pænt svært

at skrive det her brev

og vis jeg bløder igennem

som jeg har gjort gø

hvordan fortæller jeg det så?

13 år
Svar fra andre

Børn

Forstår dig 100% det er sygttt nederen at havde mens. Men du kan prøve at bruge natbind om dagen de skulle “holde” bedre. Jeg har dog selv ik haft min mens snart i et år så jeg kan huske det er sygt nederen men man kan lige så snart vænne sig til det fordi du kommer til at havde det indtil du går i overgangsalderen.
Men håber du bliver okay med det

  • Matilde, Pige, 13 år

Jeg synes du skal prøve at snakke om det med din mor. Du kan være sikker på at hun har det/har haft det. Hun vil helt klart forstå. Det er ikke noget at skamme sig over.
Hvis din mor har menstruation, bløder hun sikkert mindre end dig, for man bløder meget når man er ung. Derfor bruger din mor sikkert tynde bind.
Jeg synes du skal prøve nogle bind som kan holde til mere. Always er nogle rigtig gode bind og kan helt klart anbefales. De kan holde til meget (hvis du vælger de rigtige). Der står på pakken hvor meget de kan holde til. Ikke nok med det, kan de også holde til meget, men de arbsorberer også blodet så man ikke kan mærke det😍 jeg bruger normalt de grønne. De er korte så de ikke går op i buttcrack. Håber du kunne bruge det til noget❤️

  • Personen uden personlighed, Pige, 16 år

Har det på helt samme måde men det jeg gør er at jeg bare har et bind og en tampon i min taske til hvis det skulle ske at jeg bløder igennem så har jeg altid en hoodie eller en sweatshirt på uden over noget andet som jeg kan binde om livet. Håber at det hjalp for det gør det for mig. Mvh en anden pige på 13

  • En anden pige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat