Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstration på konfirmation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det lyder som om du ikke har særlig mange kramper. Jeg har nemlig selv voldsomme kramper, når jeg har mens. Jeg har heldigvis mens lige nu, så får det ikke d 1 maj.
Jeg syntes også at du er for ung til p-piller. Det er jo til folk som har sex. Og som ikke vil blive gravide. Hvis du har kramper skal du tage ipren, ibumetin eller ibuprofen. Det hjælper på smerter. Jeg syntes også at du skal være opmærksom på, at få skiftet bind på dagen. Jeg er selv glad for, at jeg ikke får det d. 1 maj, når jeg skal konfirmeres
Held og lykke til dig❤ jeg håber det kommer til at gå godt😊

  • 13 årige, Pige, 12 år

Jeg har også min menstruation på min konf, men tænker ikke så meget over det. Bare tag både tampon og bind på, så bløder du ikke igennem.

  • m, Pige, 14 år

Hej pige på 14 år,
Lige nu står vi begge i samme situation.
Jeg er også 14 år og skal også konfirmeres til maj præcis samme tid med min menstruation.
Jeg synes selvfølgelig også, at det er super nederen, men det skal heldigvis nok gå! Det er jeg sikker på <3
Jeg lister lige nogle forskellige muligheder/tips op, som du eventuelt kan bruge, så du ikke risikerer at bløde i gennem fx.

Nu ved jeg jo ikke om du er vant til at bruge bind, tampon, menstruationskop, menstruationsunderbukser eller noget andet, men jeg forklarer bare lige de forskellige muligheder der er. Jeg er personligt selv skiftet over til menstruationskoppen og har aldrig blødt igennem siden da! 🙂

1. Bind = den nemmeste løsning, men desværre også den, hvor mange har størst chance for at bløde igennem.. men hvis du alligevel er mest til den løsning, kan du fx tage et natbind på eller have to bind i forlængelse af hinanden. Du kan eventuel også tage et ekstra par underbukser på eller nogle shorts udover (self skal de ikke kunne ses gennem kjolen/buksedragten). Hvis du tager et ekstra lag på, minimere du jo chancen for at bløde helt igennem 😉

2. Tampon = som sagt, så ved jeg ikke hvad du er vant til og hvor meget du bløder, men hvis du vil kunne være lidt mere til stede i løbet af dagen, så kan du evt. bruge en tampon. Den skal bare skiftes senest efter 8 timer! Ellers kan man godt få en sygdom (TSS).

3. Menstruationskoppen = det er en kop, som man sætter op og så kan den egentlih bare bliver dér i op til 12 timer og samle alt blodet. Jeg bruger den selv og har aldrig blødt igennem med den. Dog skal man lige vænne sig til den i starten, så man skal nok lige have brugt den i hvert fald én gang inden konfirmationen, da den godt kan drille (lidt) i starten. Koppen er også rigtig smart idé ift. klimaet! Man kan nemmelig bruge den i op til 5 år og den skal bare koges før og efter menstruationen (for at dræbe bakterierne og holde den ren). Jeg synes selv set er rigtig smart!

4. Menstruationsunderbukser = man kan også købe menstruationsunderbukser, hvor man slet ikke har behov for at bruge nogle af de andre nævnte produkter. De er super smarte, da de bare suger blodet til sig, så det ikke kommer på alt det andet tøj, man nu har på. Dog skal man lige været obs på, at de oftest er sorte (sjovt nok), så de “kan” muligvis godt være synlig, hvis du har en hvid kjole/buksedragt på til din konfirmation.. men ellers er underbukserne også en ret smart og nem ting, man kan bruge <3

Jeg håber, at du kunne bruge rådene til noget og, at du får den allerbedste konfirmation, du kunne tænke dig <3
Held og lykke med det hele 🙂

Kh en 14 årig pige!

  • BørneTelefonens anonyme børne-rådgiver, hehe, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat