Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

MENSTRASION SNART???

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Det lyder som om du har fået menstruation. De første gange kan det godt vise sig som brunt udflåd, eller en lille smule blod.
Jeg var 11 da jeg fik menstruation første gang. Fordi jeg synes det var for akavet at sige det til min mor ansigt til ansigt, skrev jeg en sms hvor jeg fortalte hende det. Da hun kom hjem, købte hun bind til mig og viste mig hvordan det fungerede. Så synes du skal sige det til en forælder eller en anden, som måske kan hjælpe dig, hvis du ikke lige ved hvad du skal gøre.

  • A, Pige, 18 år

Hej
Du har fået din menstruation, og det er helt normalt. I starten vil din menstruation være lidt uregelmæssig, men eller vil du cirka komme til at bløde en uge hver måned. Det er også helt normalt at det er brunt i starten, og at du måske ikk får det hver måned. Hvis jeg var dig ville jeg starte med bind, det er det nemmeste, men der er selvfølgelig og tampon og menstruationskop. Hvis du ikk hved hvordan man bruger nogle af tingene er der en masse videoer pø yt, og hvis man ikk har er der også Google, der plejer også at stå en manual bag på en pakke bind eller tampon. Du kan godt opleve kramper, træthed, sult, hovedpine + mere når du har din menstruation, også nogle gange optil og efter, jeg personligt har mange kramper så jeg tager Panodil hver gang jeg skal i skole og har min menstruation, men det kan jeg ikk anbefale da det ikk er godt for kroppen, med Panodil i så store mængder. Det bedste er at dyrke noget motion ikk noget særligt krævende bare noget der får strukket kroppen godt ud, fx yoga, og så en masse æbler og bananer. Jeg synes du skal sige det til din mor, det bliver kun værre jo længe du venter, og tro mig din mor vil kun hjælpe dig, og gøre det meget mere tilpas for dig at have din menstruation. Jeg synes også hvis du har nogle gode tætte venner du stoler på, at du skal sige det til dem, de kan også hjælpe dig rigtig meget med det i skolen og sådan, og egentlig er det også bare rart de ved. Da jeg først fik min menstruation, var det aften og jeg skulle til og gå i seng, da jeg var på toilettet opdaget jeg en plet i mine underbukser og det var ikk udflåd det var mere lyserødt i det. Jeg tog et bind på og lagde mig ind i min seng, jeg kan huske hvor ubehageligt det var, da min mor kom for at sige godnat sagde jeg hurtigt at jeg tror jeg har fået min menstruation, hun spurgte hvorfor, hvordan jeg havde det, om jeg havde taget bind på, og så videre. Ja det var en ubehagelig aften, og en mærkelig snak med min mor, men i dag snakker vi åbent om det og jeg kan snakke med hende om menstruation, selvom det stadig godt kan være lidt akavet at snakke med hende om det, så er jeg også glad for at jeg fik det overstået og sagt den aften. Det er så meget nemmere at ens mor ved det fx. Du skal ikk selv købe bind/tamponer, du har en undskyldning for næsten alting, du behøver ikk have snakken med hende når du lige pludselig får det dårligt, og hun spørger hvad der er galt. I forhold til mine venner var jeg den første i min venne gruppe der fik det og jeg havde det faktisk i et helt år får en af dem vidste hvad det var der skete hver måned, men jeg havde ikk noget problem med at sige det, og vi har altid snakket meget åbent om vores mens, og det er også rigtig rart at hvide man ikk er alene med det og at man ikk er den eneste der har kramper og dårlige dage, i forhold til når jeg snakker med min mor om det er det slet ikk akavet med vennerne.
Håber jeg kunne hjælpe
Ps hav altid et bind eller to på dig, bare hvis nu, for nogle gange kommer det når man ikk forventer det, og ellers skal du ikk være bange for at spørge nogen om du må få eg bind

  • ❤️, Pige, 13 år

Hej pige på 12.
Da jeg fik min menstruation, var det også lidt brunt. Det kunne derfor godt lyde som om du havde fået din menstruation, du kan lige se det an hvis det bliver ved så er det det. Jeg havde selv meget svært ved at sige at jeg havde fået det, men da jeg så havde sagt det var jeg lettet og min papmor købte nogle bind til mig.

  • R, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat