Gratis

anonymt

24/7

Brev

Mens om natten

Hej.

Jeg er en pige på 12

Jeg har mens nu

og mit bind er der meget blod

så jeg kan næsten ikke skifte det

og jeg har en kæmpe nat bind på!

Og min bror siger altid noget om

hvorfor det tager ekstra tid på toilettet har du mens eller hvad!!

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige, 12 år!
Forstår virkeligt godt at det er mega irriterende, at din bror ikke respektere at det tager tid på toilettet. Hvis du har lyst så sig til din bror at det er mega irriterende, og du gerne vil have at han stopper (eller hvad du synes.)
Hvis du er i tvivl omkring din menstruation, eller at du synes at det VIRKELIG bløder meget, så snak med din mor, eller en voksen som du har det godt med. De har været igennem det helt samme, og kan sikkert give dig nogle gode råd…

Jeg håber at du får det bedre med dine forhindringer med din bror, og du kunne bruge mine svar til noget…

  • Anonym, Pige, 12 år

Jeg kan sagtens forstå at du synes at det er træls at din bror mener at skulle kommentere op at du bruger 3 minutter mere end du måske normalt ville gøre.

Der er flere ting du kan prøve i forhold til det:
1. Du kan fortælle ham at du synes det er irriterende og han skal lade dig være på det punkt.
2. Du kan også vare åben og sige “ja, lev med det” (drenge kan lige så godt lærer det, de kommer til ag skulle købe bind og tamponer på et tidspunkt😉)

Tag den tid du har brug for.

Når det kommer til det her med at styrtbløde, så kender jeg det alt for godt. Følelsen af at åbne for en vandhane er så ubehagelig, men heldigvis er der ting man kan gøre i den forbindelse.

Hvis det stadig er noget nyt (inden for de sidste 1-6 måneder) så kan det sagtens være at det virker som meget, nogle starter nemlig med at bløde meget og efter et stykke tid begynder at bløde “normalt”.
Hvis det er længere tid siden så kan du kontakte din læge som så kan hjælpe dig, det virke meget skræmmende men jeg kan berolige dig og sige at det er det overhovedet ikke.
Jeg startede selv med at menstruerer da jeg var 11 og det var som et vandfald, min mor bestilte en tid ved lægen og hun satte mig på p-piller, og det hjalp til at min blødning blev markant mindre, og måske er det den vej du også skal.

Jeg håber du finder en rigtige løsning for dig selv, både i forbindelse med din bror men også i forhold til den kraftige blødning❤️

  • 🥺, Pige, 17 år

Jeg har selv en bror der godt kan være lidt irriterende når man skal bruge lidt ekstra tid. Jeg begyndte bare at fortælle ham lidt om hvor klamt jeg synes det er, men på samme tid hvor naturligt er.
Ved din bror hvorfor at du bruger længere tid på toilettet?
Min bror er lidt en enspænder hvad angår piger. Ud fra det, tror jeg egentlig bare at han på sin egen storebror-måde, prøvede at være der for mig. I øvrigt kan det være at han også er lidt nysgerrig. No offense, men jeg forstår det egentlig godt.

  • En pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat