Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens og ved ikke hvad jeg skal gøre

Hej, jeg er en pige på 12 år,

jeg har mens og skal til idræt og svømning,

jeg ved ikke hvordan jeg skal

skifte bukser til idræts bukser

uden folk kan se mit bind,

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre,

jeg vil overhovdet ikke have at min lære finder ud af det.

Til svømning ved jeg heller ikke hvad jeg skal sige

jeg siger bare tit at jeg har “glemt mit svømmetøj”

men har sagt det så mange gange nu

at min lære bliver meget sur og ikke tror på mig

håber i kan hjælpe

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej,
Jeg kan godt forstå, at du synes det er ubehageligt, at andre kan se dit bind. Da jeg var yngre plejede jeg at sørge for, at jeg skiftede mine bukser med ryggen mod en væg, som jeg stod meget tæt på – du kan fx læne dig og af væggen og lade som om det er fordi du har lidt dårlig balance. Det kan også gøre processen nemmere hvis du lægger dine idrætsbukser frem før du tager din almindelige bukser af, så du kan skifte så hurtigt som muligt. Du kan også tage dine ting med ud på toilettet og skifte der.
Du kan også vælge at skifte tøj på toilettet når du skal i svømmehallen. Der kan det være smart at prøve en tampon (eller evt. en menstruationskop, men anbefaler at du starter med en tampon) på et tidspunkt derhjemme, og så se om det er noget du kan bruge, når du skal til svømmetime. Bare husk kun at øve dig på at bruge tamponer mens du rent faktisk har menstruation, fordi det ellers kan være ret ubehageligt. Der findes mange guides online og på biblioteket (og nogle gange på tamponpakken), som kan forklare hvordan du skal gøre.

Held og lykke!
Hilsen L

  • L B), Pige, 17 år

Hej kan godt forstå at det er pineligt,men alle piger for det så der er ikke nåd pinelige ved det. Jeg har ikke fåd det i nu men en fra min klasse har det og hun går heler ikke i bad når hun har de så det jeg har at sig er at det er helt admineliget at få mens

Håber det hjælper❤️😊

  • Alma, 9 år

Hej:)
Kan sagtens forstå hvorfor du ikke vil have at andre skulle kunne se dit bind, sådan havde jeg det nemlig også da jeg var mindre. Tror godt at du bare kan sige det til din svømmelære, han eller hun vil 100% forstå det, fordi det jo er helt normalt at kvinder får menstruation. Selv hvis din svømme lære er en mand ville han også forstå.

I forhold til det med at skifte bukser… måske har du nogle korte indershorts du kan tager uden over dine underbukser?? Så tror jeg i hvertfald ik at der er nogle der stiller spørgsmål:)

Håber du kunne bruge mit svar til noget💞

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat