Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens og forældre

Hej jeg er en pige på 13

jeg har lige fået mens

hvordan siger jeg det til mine forældre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg turde heller ikke sige det til min mor eller Far eller nogen. Men det jeg gjorde var at jeg skrev det til min mor imens hun var på arbejde det kan du måske også prøve

  • Clara, Pige, 12 år

Jeg synes også det var rimelig akavet da jeg skulle fortælle det til mine forældre. Men jeg sagde det bare til min mor da vi var alene, og min far fandt stille og roligt ud af det da jeg sagde at jeg skulle havde nogen trusse indlæg. Jeg ved ikke om min metode hjælper men bare prøv at sige det forsigtigt til dem eller skriv en sms<3

  • Anonym

Du behøver ikke at være bange, du kan måske lige sige til din mor at du gærne vil tale med hende om noget, hun har jo også været teenager, hun har sikkert været igennem det samme, du kan måske starte med at snakke og stille spørgsmål om puberteten og så kan du sige det.

  • Emma, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat