Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mens og bror?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige.

Hvorfor skulle din bror reagere underligt?
Han tager det nok bare som “OK”.

Jeg sagde det ikke til min bror, men jeg snakkede åben om når jeg fx. skulle have nye bind.

Så der vidste han det godt.
Han har heller ikke spurgt ind til det efter.

Jeg håber det bedste for dig❤️️

  • ❤️️❤️️❤️️, Pige, 15 år

Hejjj!

Jeg tror ikke du behøver at sige det. Han er en dreng og ved at det er helt normalt at en pige får menstruation. Jeg tror derfor ikke rigtig at det er nødvendigt. Han ved jo godt at du får det på et tidspunkt. Og jeg tror ikke at han ville tænke særlig meget over det!

Håber det hjalp!

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige, 12 år!
Jeg kan rigtig godt forstå dit dilemma. Det kan være svært at sige det, og endnu sværere at forestille sig hans reaktion. Jeg kan godt forstå at det specielt kan være svært da det er din bror, og f.eks. ikke din mor.
Det virker som om at du egentlig har tænkt dig at fortælle det, og faktisk også at du gerne vil have, at han skal have det finde ud af det. Jeg synes bare at du skal sige det, selvom at det måske kan være lidt akavet. Jeg synes ikke at du skal tænke så meget over hans reaktion. Det er forskelligt fra person til person, men de fleste tager det meget okay og mega cool. Du skal vide at det OVERHOVEDET IKKE ER NOGEN TVANG at skulle sige det. Men jeg kan faktisk rigtig godt forstå at du gerne vil have, at han skal vide det. Og du ved jo faktisk heller ikke om han har fundet ud af det i smug, og at du bare ikke ved det…

Jeg håber at du kunne bruge mit svar!
Knus.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat