Brev

Mens

Hej

Jeg tror lige jeg har fået mens

fordi jeg så noget brut i min underbukser

men jeg er mega flov hvis jeg har fået det.

Jeg har ikke snakket med nogle om det

og har heller ikke lyst til at snakke om det.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har heller ikke så tit lyst til det men jeg kan fortælle mor alt…. så jeg snakker tit med mor om ting men mor kan også tit mærke hvis der er problemer …. jeg forstår dig godt fordi jeg kan har heller ikke så tit lyst til at snakke med mor om min mens … holdte det også hemmeligt for mor indtil hun spurgte hvad der sket og sag at jeg kunne fortælle mig alt og holdt lidt om mig til jeg tude sige det.. det er fordi jeg græd og hun havde opdaget det røde i mine trusser da hun skulle vaske det beskidte tøj… jeg synes du skal fortælle din mor det… du kan også skrive til BørneTelefonen

  • Rikke her 🧐😃, Pige, 12 år

Hej pige på 11 år.

Jeg har selv lige gået mens og jeg var så flov over det, og havde slet ik lyst til at sige det til nogen.
Heldigvis var min veninde der da det skete og hun hjælp mig med hvordan jeg skulle sige det, da jeg fik sagt det var jeg så lettet også selvom det var svært for mug at sige det.

Så måske har du en god veninde som kan hjælpe dig med hvordan du kan gå sagt det:)

  • Anonym, Pige, 12 år

Hey pige på 11!
Du kan sagtens have fået din mens, og jeg syntes også det var svært da jeg fik min. Jeg kan huske jeg ‘lånte’ min mors bind, og brugte min viden fra seksualundervisningen. Men det er ikke alle der har fået seksualundervisning om menstration. Jeg googlede mig også frem, og lærte lidt af ‘migselv’, fordi jeg heller ikke havde lyst til at snakke om det. Men prøv at få hjælp fra din mor eller en god veninde du har dig, fordi alle kvinder får menstration på et tidspunkt, nogen før andre, der kommer uanset hvad. Derfor er der slet intet pinligt i det. Det betyder bare din krop udvikler sig præcis som den skal!

  • Nohr, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat