Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa. Selvom det er nemmere sagt en gjort, så syntes jeg det er pisse sejt, hvis man er åben omkring mens, og ikke prøver at skjule det. Alle piger har/får det! Prøv for eksempel at tænke på dine kvindelige idoler/forbilleder. De har det også! Så du skal slet ikke være nervøs, for der er sikkert også andre på den tur som også har mens. Og du skal heller ikke være nervøs for om folk laver grin med det. Det gør de ikke. og hvis de gør, så f*ck dem.

Jeg håber du får en fantastisk tur! plz ik lad mens ødelægge det.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej!

Jeg forstår, at du næsten lige har fået din menstruation, og det går oftest hånd i hånd med, at man synes det er pinligt og måske endda skamfuldt at tale om eller have. Du skal vide, at det at have menstruation er HELT naturligt og er en del af puberteten som ALLE piger skal igennem. Husk på, at nogle af pigerne fra din klasse eventuelt også har fået det, og er derfor forstående overfor, at du skal skifte bind af og til. Hvis de griner af dig, kan du trøste dig selv med, at du er kommet til et stadie, hvor din krop udvikler sig og er sund og rask! Din menstruation er et sundhedstegn på, at alt fungerer som det skal, og der er derfor endnu en god grund til ikke at være flov over det. Mange unge drenge, som endnu ikke er kommet i puberteten har sjældent forståelse for, hvad der sker for piger og hvad der er naturligt. Det kommer med alderen. HUSK! Alle kvinder omkring dig har menstruation, det kan måske hjælpe dig med ikke at føle dig alene med det.

  • Anonym, Pige, 19 år

Hej jeg har et rigtig godt råd til alle der syntes det er pinligt og larmer meget at skifte bind. Det jeg gør er at jeg klipper dem op ude i siden hvor det der klister sidder. (Jeg lader det yderste stykke være klistret så det ikke går op). Men det gør bare at det ikke larmer. Vær dog opmærksom på det ikke bliver beskidt!

  • Pige på 13, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat