Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Årh søde pige…. Hvor kan jeg godt forstå det…. er svært det her …. jeg synes du er SÅ sej og SÅ dygtig at du kan skrive her og beskrive det så flot som du kan! Det er der ikke mange der kan så godt som du kan. Sejt. Jeg vil rigtig gerne hjælpe og rigtig gerne give dig et par råd med på vejen. Dengang jeg fik min første menstruation kunne jeg mærke en lidt mærkelig ubehagelig følelse i maven og ned af mod tissekonen og det er slet ikke alle der oplever det og det er helt normalt hvis du overhoved ikke har haft smerter ved de steder. Der var det lidt rødt brunligt og jeg var sådan lidt er det her menstruation men der blev ved med at komme denne her farve i trusserne og når jeg tørrede mig for at få det væk – som det ikke gjorde men …. Jeg blev så overrasket …. Altså jeg ringede til min mor med det samme…. men når jeg hørere dig fortælle om det så tænker jeg på …. har det været der i flere dage og bliver ved med at komme i trusserne når du tager det væk ? det kunne godt være du har fået menstruation søde og jeg kan faktisk godt forstå du er bange og nervøs for at hvis mor ville blive sur men jeg lover hun ikke bliver sur … hvis mor er sød ved dig og gerne vil hjælpe dig med andre problemer er jeg sikker på at hun bliver SÅ SÅ glad for at du vil gå til hende og snakke med hende om menstruation og ….det er okay at du er i tvivl om du har fået det og det kan du også sige til mor søde. Jeg har aldrig selv haft den der mor men jeg tror på at du kan- jeg ved det faktisk og jeg ved godt det er anderledes at skrive på den her måde men når du er så god kan du jo også sagtens sige det og ja det lyder nemmere sagt end gjordt men måske skriv et brev hvor der står : hey mor…. jeg vil gerne snakke med dig om noget og jeg synes det er rigtig svært men det handler om menstruation…. jeg er bange for du vil blive sur på mig hvis jeg fortælle dig om det….kan vi snakke om det?
Sådan kan du jo skrive og så kan det være mor hun kommer og snakker med dig om det helt af sig selv uden du behøver at gøre mere….. jeg tror på dig…. Og jeg ved det nok skal gå…. Jeg tror på dig – og jeg vil være med dig hele vejen – i denne her tanke om at det hele nok skal gå! Du høre jo nok ikke fra mig igen men jeg tror på du kan…. du kunne også vise hende dit brev til BørneTelefonen og det her svar? Det bestemmer du men søde søde du ! Jeg tror på dig …. Det skal nok gå…. Heller Lykke sødeste <3 og ellers skriv til de mest sødeste og dygtigste rådgivere …. Her på BørneTelefonen af voksne <3 hej hej sødeste dig !

  • Du kan godt! = Sarapigen - 1, Pige, 14 år

hey girl😘

sådan havde jeg det også

det var den første gang og der var ikke særlig meget, og det var kun brunt. havde læst at det kunne have mange forskellige nuancér så sagde det til min mor efter tre dage (havde fået nogle trusseindlæg ned på toilette) da jeg ville være sikker (fik nogle pakker bind af hende).

efter ca 9 dage stoppede det og fik det ikke i ca. 2,5 måneder og så begyndte jeg at tvivle på om det virkelig var ´det, så sagde det til min mor i bilen på vej hjem (efter lidt selvoverbevisning og mod) hun sagde at det var helt normalt at den var ureglmæssig i starten.
fik det så nogle uger efter også var alt jo godt igen.

jeg synes virkelig IKKE at du skal tage bind med i skole bare for at smide dem ud da det er spild af bind og penge😁

Og tro mig din mor vil ik blive sur hvis du siger det, jeg tor faktisk at hun vil blive lidt glad at du vil tale med hende om den slags ting og tænk på at hun har været alt det der +mere igennem da hun var på din alder❤

fik min for nogle måneder siden da jeg var 12

  • A helping hand 😘, Pige, 13 år

Hej pige på 12,
Hvis jeg skal være ærlig tror jeg ikke din mor bliver sur, men det kan godt være mens, så dig og din mor kunne gå over til lægen og tag en snak.
Hilsen *****

  • Du er dig!, Pige, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat