Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
Jeg havde samme problem!
Det er vigtigt at:
1. Tamponen sider langt nok i dig
2. Den bliver skiftet efter 4-6 timer
3. Du tager den rigtige størrelse(hvis det gører ondt, nok en mindre størrelse)

Jeg tænker at hvis du følger brugsnvisning (i pakken) vil du nok finde ud af det.

Det kan også være hvis det gører ondt at du bløder for lidt, men efter at du siger at du bløder igennem hver gang tænker jeg ikke at det er det.

Håber jeg kunne hjælpe!

  • ❤️️❤️️❤️️, Pige, 15 år

Hej søde!

Det lyder rigtig ubehageligt og som noget vi burde gøre noget ved. Personligt ville jeg anbefale en lady cup istedet for tampon da det er nemmere “i min mening” og gør ikke så ondt at tage ud.
Det lyder som en meget stor mængde blod og det kan umugeligt være behageligt! Jeg gik til lægen da jeg havde et problem der lidt lignede det og der udskrev lægen mig nogle mini p-piller, ikke fordi jeg var seksuelt aktiv men fordi det kunne hjælpe. Det var selvfølfelig lidt pinligt at snakke med en læge omkring men det hjalp virkelig!
Du brude tage til lægen og bare snakke med dem omkring det. Det kan godt være at de ikke vil give dig p-piller, men de vil helt sikkert finde på en anden løsning!

Håber det hjalp <3

  • Rodrickssimp, Pige, 16 år

Hej!

Jeg bruger selv bind.. Og ikke tamponer med mindre jeg skal svømme eller have badetøj på. Jeg bruger KÆÆÆÆÆMPE voksen bleer som er lavet til folk efter fødsler…

Det ligesom en ble… Det når det er værst, men ellers bruge RJEG mega tykke natbind med vinger på så det ik ryger ligeså nemt ned i bukserne.

Med tamponer skal du huske at de skal puttes ind skråt.. Din indre livmoder er ikke lige.. Så den skal ind skråt. Det kan SAGTENS gøre ondt de første par gange, men man vænner sig til det. Det kun meningen at det skal gøre ondt når du indfører den de første par gange og river den ud.. MEN IKKE NÅR DEN SIDDER RIGTIGT!! Det føles som om man slet ik har mens.. jo bortset fra kramperne(:

Håber det kunne hjælpe.. ellers så søg på YOUTUBE. Det gjorde jeg og fik hjælp af min søster der guidede mig ude fra toilettet.

Mvh. Anonym pige

  • Pige, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat