Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, Det er helt normalt at få sin mens, alle får det på et tidspunkt. Jeg vil anbefale at du fortæller det til en du stoler på, Som din mor Når jeg for eksempelhar min mens pakker jeg altid en taske i tilfælde at noget går galt. (Som for eksempel et ekstra bind med i tasken). Mens er også et godt tegn, det viser bare at din krop fungerer som den skal. Og hvis du ikke ved hvordan man tager et bind på, så spørg din mor. Jeg lover dig hun vil støtte dig 100 %.

PS: Jeg håber du kan bruge mit råd, er nemelig virkelig dårlig til at give et råd.

  • Anonym, Pige, 13 år

Altid hav et bind eller tampon på dig og installer fx en app så du cirka har styr på hvornår du får det næste gang (bruger selv Clue som er eget af kvinder)

  • S, Pige, 12 år

I forhold til det med at være den første i sin klasse, kan jeg godt forstå at det kan virke ubehageligt. Jeg var også den første. Du får måske lyst til at gemme dig og måske kan det også virke ret pinligt. Det er helt naturligt. Om et par år er det ens for alle, og i kommer til at råbe ud i omklædningsrummet om der er nogen der her en tampon😅 husk at du altid kan snakke til din mor eller søster, de har også være t igennem det, og det er helt normalt!

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat