Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

I idræt kan du, inden du går i bad, lige smutte på toilettet og tage bindet af og efter badet, gå ind på toilettet og tage et nyt på

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej jeg forstår godt den måde du har det på, du skal bare hvide at det er helt normalt (det er der sikker mange der allerrede har sagt til dig).
Jeg kan godt huske den følelse, med at man gik og tænkte på hvad der ville ske.
Og jeg tænkte også på om jeg skulle sige det til min mor.
Men jeg syntes helt klart det var en lettelse at fortælle det til min mor.
jeg syntes helt klart at du skal sige det til din mor, så hun kan hjælpe dig og komme med mange gode råd.
Håber det kunne hjælpe<3

  • Pige på 13 år, Pige, 13 år

Hej.
Mens er meget naturligt jeg fik det dog førest da jeg var 13 men jeg havde ikke haft mavesmerter eller noget op til. Men døjer rigtig meget med mavesmerter nu. Piger føler tit det er et tabu og især når man er så ung som dig men det er så naturligt som noget overhovedet kan blive. I din alder tænker folk ikke så meget over der selvom kroppe kan være meget spændende. I skolen da jeg brugte bind gik jeg på toilet og tærede mig rigtig godt skyndte mig i bad og så underbukser på og så bind på igen. Da jeg fik min menstruation var jeg på vej på ferie heldigvis i bil og så fil jeg det i bilen så da vi holdte ind på resteplads skulle jeg tisse og da jeg tørrede mig så jeg der var blod så tog toilet papir som bind syndes det var pinligt og skulle fortælle til mine forældre. Da vi kom til huset skrev jeg til min mor om aften at jeg havde fået min mens og jeg havde lidt mavesmerter ens forældre er forberedt på det så du skal slet ikke være bange for at sige det der er intet pinlig i det angående udflåd er det tit når jeg er ved at få min mens jeg har brun agtig i mit udflåd et godt råd er du måske bruger trusseindlæg så du har en smugle beskyttelse hvis det skulle komme

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat