Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære dig!

Dette jeg hr tænkt mig at sige er endda bevist videnskabeligt og set via statistik. Over halvdelen af alle kvinder bløder ALDRIG igennem ved deres første mens. De fleste opdager den før der kommer meget. Det kan f.eks. Være krampe eller følelse af at skulle tisse.

Min første var præcis selv sådan. Jeg følte at jeg skulle tisse, også så jeg det. Jeg løb ind nøgen til min mor og viste mine underbukser også ja… Snakkede vi om det. ALLE mine veninder + familie osv. har kun blødt få pletter før de fandt ud af det.

Du har INTET at bekymre dig om. Gå med et trusseindlæg (de er tynde som papir, men suger ret godt). Det ville sikre dig ret meget, og måske være en lettelse for al din udflåd. Det var sådan jeg gjorde husker jeg. Gik med trusseindlæg i årevis indtil den kom pga. jeg havde ALT for meget udflåd. Dog er det forskelligt fra person til person… Jeg fik så også min “første” mens to gange, men det er en hel anden historie.

Men jeg vil bare gerne have, at du ved at der er intet forkert i det og at du ik skal være bange. Hvis du skulle være så uheldig at bløde igennem i skolen, så er det heller ikke værre.
Du kunne f.eks. Sige “Har du aldrig hørt om mens før?”

Håber du kunne bruge min hjælp!(:

  • Anonym, Pige, 15 år

Lige meget hvad for alle vi piger mens så du skal ikke føle dig alene om det her. Jeg anbefaler bind hvis du ikke kan lide at der er noget der skal stikke ind i din skede og hvis du har det fint med at der er noget i din skede er det nok tampon du kunne måske prøve dem alle og jeg synes også at du skal tale med din mor om det så hun kan hjælpe dig.

  • Hør efter mig, Pige, 15 år

Jeg er 12 og fik det da jeg var 10 øhmmm… gå med mørke bukser for hvis du får den i skolen lægger de andre ik mærke til det men du skal også sørge for at have bind i din taske
Hilsen Mig

  • Mig, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat