Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens..

Hvordan fortæller man sine forældre at man har fået mens?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Du kan sige det til dem. Hvis det er for svært kan du eventuelt skrive en besked, enten på telefonen eller et stykke papir, og ligge det så de opdager det.
Derudover skal du huske at menstruation er helt normalt, og alle kvinder får det før eller siden. Så der er på ingen måde, noget flovt eller pinligt i det.

  • J, Pige, 17 år

Jeg har aldrig fortalt det til min far, men da jeg skulle sige det til min mor, spurgte jeg hende bare lige kort om jeg gerne måtte snakke med hende og sagde derefter at jeg troede jeg havde fået min menstruation og om jeg måtte få nogle bind. Bare sig det ligeså stille og roligt, hun har selv haft det næsten hele sit liv og det er på ingen måde en stor deal for hende.

  • m, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat