Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Meget blod og smerter under mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Pige på 12 år.

Humørsvingninger og smerter igennem menstraution er meget normalt, jeg har selv haft mens i 2 år nu, og jeg var også selv meget utryg ved det i starten.

Da jeg startede brugte jeg bind, fordi jeg var bange for det med tamponer. Nu er jeg gået over til menstrautionskopper. De kan købes i matas, hvor de også kan hjælpe dig med størrelse osv. Men hvis du ikke er vild med det at skulle have noget indsat i skeden kan du også bruge heavy flow bind.

En ting til at hjælpe med smerter kunne være panodiler og varmepuder. Det er også godt at drikke massere af vand og måske lidt chokolade eller noget du har lyst til.

Hvis du stadig er forvirret og usikker på alting med mens, kan du måske snakke med din mor om det, selvom det er ret akavet kan det virkelig hjælpe.

Kh Anonym Pige

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat