Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan man stadige være barn når man får menstruation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej! for at svare kort på det i min mening. Ja, du kan sagtens stadig være barn or legeglad selvom du får menstruation. Det er nogle alle får. Jeg er 16 og jeg kan stadig være legesyg. godt nok får jeg ikke menstruation. Men jeg syntes stadig du er barn som 13 årie. Også hvis du får menstruation. Hvis det er noget at tænker meget over, syntes jeg du skal snakke med en du stoler på om det. Det kan fx. være en Veninde, en Lærer, dine forældre eller dine søskende/søster. At være glad for at lege og være et barn er noget man vokser sig fra. det er rigtigt. Men det sker ikke ved menstruationen.

Håber jeg kunne hjælpe lidt.

  • En person, Dreng, 16 år

Du kan sagtens stadig lege. Der hverken noget galt med at få menstruation tidligt eller sent. Jeg var den sidste der fik det i min klasse, men det var fordi jeg var et år mindre, men der var ikke nogle der så skævt på mig af den grund. Noget tid efter alle har fået vil piger langsomt begynde at tale om det og der ingen skam i at have fået det senere.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej søde,
Det korte svar er ja.
Det at du får menstruation som pige, betyder bare, at din krop er i stand til at blive gravid, og du kan få børn. Men det gør dig ikke mindre til et barn. Nogen piger er måske 10 – 11 år, når de får menstruation første gang. Men de stadigvæk børn. Du skal lege så længe du har lyst. Andre interesser vil komme af sig selv, når du klar😊

  • A, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat