Brev

Pubertet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg havde præcis det samme problem som du går igennem. du skal ikke skamme dig over din krop, aldrig. det er helt okay, at du kommer tidligere i puberteten end dine venner. du er speciel og anderledes end andre, og det er det, der gør dig til et menneske. Jeg skammede mig også over min egen krop, da jeg var 11, da jeg kom i puberteten, men jeg lærte, at det er 100 % i orden, at unge piger som dig selv kommer i puberteten tidligere end andre. det er ikke pinligt, skat, det er normalt. Jeg synes, du skal være stolt af at vokse ind i dig selv og lære så meget om din egen krop. der var så meget, jeg ikke vidste, indtil jeg kom i puberteten!

❤️❤️❤️

  • Itsokaysweetie, Pige, 15 år

Har og så hår der nede fik det da jeg va 8 år

  • Anonym, Pige, 10 år

Hej pige! Det er helt normalt. Det er forskelligt fra person til person hvornår de kommer i puberteten. Nogen kommer i puberteten når de er 9. Andre kommer først i puberteten når de er 14. Os unge, vil gerne være så ens som muligt. Hvis vi er tidligere i puberteten end andre, føler vi os pinligt berørte, men det føler vi også hvis vi er for sene på den. I virkeligheden er der intet at skamme sig over, da det er helt normalt at være “tidlig på den,” da det er helt forskelligt fra person til person hvornår de udvikler sig. Da jeg gik i folkeskolen, var der en pige fra min klasse som fik sin menstruation da hun var 11 ligesom dig! Hun var stadig accepteret som hun var af os alle sammen. Ingen syntes det var mærkeligt og ingen af os synes hun havde noget at skamme sig over. Min bror kom først i puberteten da han var 15-16 år gammel. Det er beviserne på at det er helt normalt at være ligesom dig. Faktisk er du præcis ligesom alle andre og du har intet at skamme dig over❤️

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat