Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er forviret

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er så naturligt at få det i din alder. Man vokser i ca. 4-5 år mere efter du har fået det, og ja, jeg har ikke nogen råd da jeg kan se du har fået en masse gode nogle ✌️😌

  • Forvirret for livet, 14 år

Hej pige på 11. Jeg fik selv mens i 5. Klasse, da jeg også var 11. Det er helt normalt at det er forskelligt fra pige til pige hvornår man får det. Jeg vil lige sige at jeg vokser stadig, og jeg har haft mens i ca 2 år nu. Det der med at man stopper med at vokse er ogs meget forskelligt. Håber det hjalp. Mvh pige på 13

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej pige 11 år. Jeg er selv 11 og fik mens da jeg var 10. Det er helt normalt uanset om du får den som 8 årig eller 16 årig. Du skal ikke gå ind på de hjemme sidder der siger at det er unormalt. De har ikke ret. Bare rolig du kommer til at vokse enu. Man siger ca 12-15 cm enu vil du vokse. Men det er ikke til at vide. Alle for min klasse ved at jeg har fået mens da der er en pige der har sagt det til hele klassen. Men jeg er ret ligeglad. Også hvis vi ser et eller andet hvor de nævner ordet menstruation så kigger alle på mig. Men jeg er ligeglad. Det er normalt forhelvede. Det sker for (næsten) alle kvinder. Det der sker er at vær månede sætter din krop et lille æg klar til at blive befrugtet af en mand. Men hvis det ikke bliver befrugtet så kommer det ud som “blod” der er meget lidt blod i det. Resten kalder man for menestrations vand. Humør svingninger ved jeg alt om. Jeg for dem hele tiden. Mine er meget slemme. PMS er der noget der hedder. Det høre med i menstruation for nogen. PMS er hvor du kan blive helt vildt sur uden grund og være vildt ked af det. Man ved ikke helt hvorfor. Der er nogen der for det. Du kan eventuelt installere en menstruationsapp. Jeg har personligt “Clue” men der findes mange andre. Og ja det er helt normalt at få den som 11 årig. Min veninde har også lige fået mens og hun er også 11.

Internet knus(: mig❤️

  • ALTpige, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat