Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvordan skal jeg sige det?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Uhhh den er svær. Jeg kan ikke rigtig se hvorfor du ikke har kunnet sige det da det jo er helt normalt og noget der sker for alle kvinder/piger. Det er ikke så godt at bruge samme bind i flere dage da det kan give infektioner. Jeg ved det vil lette en sten fra dit hjerte at sige det og vil kraftigt råde dig til det. Jeg ved ikke hvordan forholdet mellem dig og dine forældre er men lige meget hvad er det helt sikkert bedst at sige det. Du kan altid skrive det i et brev, bare det bliver sagt.
Kh

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej jeg er 13 og fik menstruation for et halvt år siden. Jeg kunne heller ikke lige sige det direkte til min morMen vi havde nogle bind i en skuffe på vores badeværelse i kælderen så dem brugte jeg bare og hun har jo kunne se at der blev taget nogle. Plus hun har også købt nogle flere og jeg kan mærke på hende at hun godt ved det men vi snakker næsten aldrig om det. Mit råd vil være at sige til din mor at du lige har fået din menstruation og lad vær og sig at det er et år siden fordi det gør det bare mere akavet jeg ved det kan være svært at starte samtalen men gør det og få det hurtigt overstået jeg lover dig det føles meget bedre.
Kh en pige der har prøvet cirka det samme🤪

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat