Brev

Hjælp!!! Tror snart jeg får mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg var også i tvivl om hvordan jeg skulle sige det. Det var heldigvis ikke så slemt, som man skulle tro.

Det jeg gjorde var bare at fortælle det, selvom det godt kan være ubehageligt.

  • Pige, 13, Pige, 13 år

Hejsa!
Du skal ikke være bange for at fortælle det til din mor. Du kan da bare sige “Hey mor, jeg har fået mens” altså det er faktisk ikke så slemt som nogle tror;)
Men man kan altså godt have udflåd i lang tid inden man får menstruation. Sådan 2-3 år. Men det er godt du er foreberedt hvis nu det er.
Hilsen mig

  • Aura, Pige, 15 år

Jeg kan høre at dig og din mor allerede har snakket lidt om det, men faktisk er det meget mindre akavet end de fleste går og tror.
Du skal slet ikke være bekymret, og mit bedste råd er at tænke på at første gang er det ofte ikke ret slemt. Og at det virkelig ikke er noget at skamme sig over. Det kan godt være at mens lyder og er nederen, men du skal altid huske på
At du må spise chokolade!!

  • 💩💩, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat