Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12

Du kan måske have en lilletoilet taske med med nogen bind i hvis de andre ser det og sprøg hvad du skal kan du bare sige jeg skal skifte bind har mens. Kan godt forstår at du er bange for at de opdager det men, tro mig de opdager hurtiger end du tror.

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej pige på 12.

Her er nogen ideer til steder hvor du kan gemme dine bind:

I en lille mappe i din skuffe bagerst, hvis der er nogen der siger noget om det ved du også at de har gået dine ting igennem.

Måske i dit penalhus?

Eller hvis du har en lille lomme i din skoletaske, kunne man putte en der.

Og helt ærlig, så synes jeg ikke at du skal være bange over hvis de andre for din klasse finder ud af at du har fået mens. Det er helt naturligt, og du er sikkert ikke den eneste

  • Anonym, 13 år

Hej

Jeg har altid en lille toilettaske i min skoletaske hvor der er bind i, og i min klasse skal vi ud i frikvartererne så når de andre går ud tager jeg et bind op og putter det i ærmet og går ned til toilettet

. Hvis din klasse ikke skal ud i frikvartererne kan du tage hånden ned i din taske som hvis du leder efter din madpakke og så tage et bind med op og gå ud på toilettet.

Du kan også tage hele toilettasken med ud på toilettet hvis det er nemmere.

På min skole har vi nogle knager uden for klassen, hvor vi kan hænge vores jakker og der har jeg også altid et bind i min jakkelomme så hvis jeg skal skifte bind i timen kan jeg tage det bind.

Du kan også tage bukser/trøje på med lommer (måske med lynlås) og så kan du have et par bind til at lægge i lommen som du kan bruge i løbet af skoledagen.

Nogle folk går også rundt med små tasker hvor de også kan have bind i.

Husk det er ikke pinligt at have mens og hvis nogen spørger hvorfor du har en taske kan du bare sige at du har mens. Alle i min klasse ved fx godt at jeg har mens.

Kh😍

  • 😍, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat